TRICOLORES OP GEDEELDE ZESDE PLAATS IN COMPETITIE

ODC herpakt zich met klinkende zege

ODC heeft zich uitstekend hersteld van de slechte competitiestart van vorige week. Op eigen veld wonnen de tricolores na een stroef begin overtuigend met 4-0 van Taxandria. Sjoerd van Lokven en Lex van de Biggelaar zorgden voor de 2-0 ruststand waarna opnieuw Van Lokven en Bart Dammers voor de definitieve eindstand zorgden. Door deze overwinning staat het team van trainer Goeran van den Heuvel op een gedeelde zesde plaats met drie punten uit twee wedstrijden.

ODC had het een en ander recht te zetten na de zeperd van vorige week toen er bij de start van de competitie met 3-0 werd verloren van Avanti. Trainer Van den Heuvel startte desondanks met nagenoeg dezelfde elf spelers als in Schijndel. De enige mutatie betrof Just van Wijk die de linksbackpositie overnam van de afwezige Paul Smulders.

De tricolores kenden een moeizame start. De eerste kansen waren voor de gasten uit Oisterwijk. Na tien minuten stond Geert van de Ven namens Taxandria vrij voor het doel maar hij zag geen kans om doelman Jordy van der Zande te passeren. Vijf minuten later leken de Oisterwijkers op voorsprong te komen. Vanaf de rechterkant bracht Van de Ven de bal voor het Boxtelse doel. Peter de Jong mikte vervolgens binnen de palen maar Van der Zande redde bekwaam.

De Boxtelaren kwamen daarna beter in de wedstrijd. Er werden kort na elkaar drie corners afgedwongen maar tot grote kansen leidde dat nog niet. In de 19e minuut werd ODC voor het eerst gevaarlijk. Na een fraaie pass vanuit het middenveld werd Dammers gelanceerd maar hij schoot de bal tegen de uitkomende keeper. Vlak daarna legde Remco Schellekens de bal na een voorzet van Dirk van der Struijk knap terug. Bas van der Pasch raakte de bal daarna echter helemaal verkeerd.

In de 36e minuut kwamen de tricolores op voorsprong. Van der Struijk stuurde Sjoerd van Lokven de diepte in. Hij controleerde de bal goed en scoorde beheerst: 1-0. Twee minuten later werd de score verdubbeld na een prachtige aanval over veel schijven. Schellekens ging daarbij de een-twee aan met Sjoerd van Lokven waarna de Boxtelse spits de bal breed legde op de meegelopen Van de Biggelaar die moeiteloos de 2-0 binnen tikte.

UITSTEL VAN EXECUTIE

Kort na de pauze leek het erop dat Dammers op aangeven van Roel van Lokven de wedstrijd definitief in het slot gooide

Groen als Gras – Verbeij/Hanekroot        21.15

maar om onduidelijke redenen keurde de scheidsrechter de treffer af. ODC bleef maar kansen creëren. In de 56e minuut haalde Van der Struijk verwoestend uit. Keeper Doomen moest zich tot het uiterste strekken om de bal uit de kruising te tikken. Het bleek uitstel van executie want in de 62e minuut viel alsnog de derde Boxtelse treffer. Dammers stond aan de basis daarvan door eerst twee tegenstanders te poorten en vervolgens Schellekens aan te spelen. De spits had vervolgens oog voor Sjoerd van Lokven die de bal aannam, de keeper omspeelde en de 3-0 binnen werkte.

Tien minuten later was het weer raak. Schellekens was daarbij opnieuw de man van de assist. Met een bekeken pass bereikte hij Dammers die het koel afmaakte en de 4-0 op het scorebord zette. In de slotfase nam ODC begrijpelijk wat gas terug. Taxandria kreeg nog wat kleine mogelijkheden via Max van Dongen maar ook hij wist doelman Van der Zande niet te passeren. Vermeldenswaardig was tenslotte nog de invalbeurt van Mark Verhagen. Het is één van de spelers die nadrukkelijk aan de deur klopt voor een plek in ODC 1.

De tricolores hebben zich met deze afgetekende overwinning weer herpakt en hopen dat de uitglijder vorige week in Schijndel een incident was. Door de zege staat ODC nu samen met vier andere ploegen op een gedeelde zesde plaats met drie punten uit twee wedstrijden. Zondag 8 oktober wacht de tricolores een volgende streekderby. ODC gaat op bezoek bij buurman Sint-Michielsgestel, een ploeg die nog zonder puntverlies is.

FOTO BOVEN: ODC-speler Sjoerd van Lokven passeerde zondag de keeper van Taxandria en scoorde de 3-0. (Foto: Hans Verberk).

basketballers JRC

De basketballers van JRC waren zaterdagavond te gast in de Martinihal te Vught voor een duel tegen Octopus. Deze tegenstander was de competitie goed begonnen en trok de stijgende lijn door tegen de Boxtelaren. Octopus won het duel met 64-53.

JRC miste een aantal sterkhouders: Jelle Jorritsma, Corné Linssen, David Gil Ortells en Jaap van Loon. Coen van der Meijden was bereid zijn 'basketbalpensioen' uit te stellen, waardoor JRC beschikte over een extra center. De Boxtelse ploeg begon zwak aan de wedstrijd en Octopus zette meteen de toon. In het eerste kwart pakte de Vughtse ploeg een 8-0 voorsprong. Door agressief spel en fysiek verdedigen, kreeg Octopus volop kansen. Deze trend bleef aanhouden gedurende het tweede kwart, al kwam JRC ook regelmatig tot scoren. Het duel ging vervolgens redelijk gelijk op.

Na de rust begon JRC met drie opeenvolgende driepunters. Dat deed de sfeer binnen het gehele team omdraaien. Het bleek echter van korte duur want door wat snelle fast-breaks en offensive rebounds van Octopus kwam de tegenstander opnieuw op voorsprong. De thuisploeg bleef vervolgens het grootste gedeelte van de wedstrijd in controle en met vertrouwen spelen. Dit uitte zich in meer kansen, waardoor zij uiteindelijk de wedstrijd volledig naar zich toe trokken. JRC had een prima scoringspercentage maar creëerde minder kansen ten opzichte van de