Munselploeg verliest door counter

Boxtel maakt geen vuist tegen Stiphout Vooruit

Een fel spelend Stiphout Vooruit bleek zondag een geduchte tegenstander voor RKSV Boxtel. De Munselploeg moest met 1-0 het onderspit delven.

De thuisploeg uit Stiohout maakte vanaf de eerste minuut haar bedoelingen direct duidelijk. Ze zetten de middenvelders en verdedigers van Boxtel direct onder druk. Zeker in de eerste minuten van de wedstrijd bleek het zaak om bij balbezit de rust te bewaren.

Ondanks de felle start van Stiphout slaagde Boxtel daar redelijk in en creƫerde het zelfs de eerste kans: Hayke van Heesch schoot in de zestiende minuut de bal van dichtbij recht op de keeper.

Voor het doel van beide teams leek het richting de rust echter niet meer spannend te worden. Boxtel kwam weliswaar wat vaker aan de bal en kon wat meer combineren. Maar dat was misschien wel een tactiek van Stiphout, dat met enkele snelle voorhoedespelers op een counter loerde. En dat bleek dan ook, vlak voor rust; na een doorbraak van het team uit Stiphout kreeg een speler van de thuisploeg de bal voor. Deze werd bij de tweede paal binnen gekopt: 1-0.

Kort na de goal, floot de scheidsrechter af voor de rust. Boxtel moest wellicht een andere tactiek bedenken om de tegenstander in de tweede helft te kunnen verrassen.

GELE KAART

Stiphout vooruit ging na de thee echter gewoon verder met waar ze in de eerste helft mee begon; flinke druk naar voren en aanvallen over de flanken. In de 51e minuut werd de spits van Stiphout weggestuurd. Die kwam alleen op de goal af, achtervolgd door enkele verdedigers van Boxtel. Iets buiten het doelgebied kwam hij echter de uitgekomen keeper Tommy Verhagen tegen. In een poging de bal weg te spelen, raakte hij echter ook de aanvaller.

Uiteraard kreeg Stiphout een vrije trap en mocht Verhagen met een gekregen gele kaart niet mopperen. Zelf raakte hij bij deze actie licht geblesseerd, maar kon na een blessurebehandeling de wedstrijd weer vervolgen.

HOUTWERK

De doelman zag de genomen vrije trap vervolgens op de paal uiteenspatten en Boxtel kwam met de schrik vrij. Een aantal minuten daarna kwam de Munselploeg opnieuw goed weg. Een bal werd over keeper Verhagen heen gelepeld, maar hij kon deze alsnog met de vingertoppen raken. De bal belandde hierdoor wederom op houtwerk. Verhagen kon de bal in tweede instantie klemvast pakken.

Rond de zeventigste minuut volgde nog een grote kans van Stiphout; een snoeihard schot dat op de lat uiteenspatte. De wedstrijd verliep in het laatste kwart wat grimmiger met de nodige overtredingen en een behoorlijk aantal gele kaarten. In de slotfase kregen Daniel Mensah en Robin Groenendaal nog geel voor commentaar op de leiding. Van een wedstrijd kon dan eigenlijk niet meer gesproken worden door de vele overtredingen en temporiseren van het spel door Stiphout.

In de laatste minuut van het duel kreeg een speler van de tegenstander twee keer geel: in de eerste plaats voor tijdrekken en vervolgens wegens aanmerkingen op de leidsman. Boxtel drong hierna nog volop aan, maar was niet bij machte er nog een gelijkspel uit te slepen. Gezien het spelbeeld en de kansen die Stiphout er tegenover zette, was dat waarschijnlijk ook niet terecht.

Na het eindsignaal kon de conclusie getrokken worden dat dit een wedstrijd was waar Boxtel aan de ene kant lering uit kon trekken maar aan de andere kant weer snel moet vergeten.

Zondag 8 oktober treedt Boxtel in sportpark Munsel aan tegen Mariahout.

strijden om titels

Pleuni van Ruremonde en Gijs Boekweit werden zondag uitgeroepen tot clubkampioenen van de Liempdse tennisvereniging De Peppelieren. Pleuni prolongeerde haar titel; Gijs behaalde de clubtitel voor het eerst.

Pleuni won de eindstrijd met 6-2 en 6-3 van Vera van Acht, terwijl Gijs een driesetter nodig had tegen Tim Peijnenburg: 7-5, 1-6 en 7-6. In totaal namen 146 leden van De Peppelieren deel aan het toernooi. Het grote aantal driesetters in de verschillende finales geeft aan dat iedereen zijn best deed en hard streed om de finalepartij te winnen. Een overzicht van de winaars volgt hieronder.

DE4: Pleuni v. Ruremonde. HE5: Gijs Boekweit. DD8: Ilona de Rooij/Ilse v. Son. DD6: Philomeen Swinkels/Wilma v.d. Ven. DE7: Milou Welvaarts. DD7: Joke v.d. Loo/Harriƫtte Timmermans. HE4 (50+): Ries v.d. Schoot. HE7: Dennis v. Abeelen. HE8: Mark Geelen. GD4: Tim Peijnenburg/Susan v.d. Loo. DE6: Milou Welvaarts. GD7: Hugo v. Houtum/Henny v. Strijbosch. HE6: Chiel Peijnenburg. GD6: Giel v.d. Akker/Wilma v.d. Ven. HD7: Henk v. Abeelen/Bart v. Oorschot. DD4: Sanne Peijnenburg/Pleuni v. Ruremonde. HD5: Kees v.d. Loo/Henri v. Ruremonde. HD8: Willie Smulders/Wildie Voets.