DVG-speler Bart de Windt haalde zondag vanaf dertig meter uit en scoorde de gelijkmaker. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Jaap Verhoeven schiet DVG in slotfase naar de overwinning

DVG schreef zondag een belangrijke overwinning bij. De Liempdse voetballers wonnen thuis van Borkel en Schaft (BES): 3-2. Het zag er in de openingsfase echter niet naar uit dat DVG de punten in eigen huis zou houden.

BES zette van meet af aan druk op de Liempdse de defensie en creƫerde verschillende kansen. Maar DVG-doelman Rens van den Akker was alert. Na een kwartier viel toch het eerste doelpunt voor BES. Een schot werd geblokt door Daan Voets en ook in de rebound lag keeper Van den Akker nog in de weg, maar de derde inbreng bleek teveel van het goede: 0-1.

DVG moest in deze fase te vaak met een counter het vijandelijke doel opzoeken. BES kwam daarentegen meerdere keren in scoringspositie maar breidde de voorsprong niet uit. Vlak voor rust ontstond echter een kans op de gelijkmaker; Sherryl Sambo stond in goede positie om voor eigen succes te gaan, maar gaf de bal aan Twan van den Broek die een beetje ongelukkig uitkwam en geen schot afleverde.

Daarna ging BES opnieuw in de aanval. DVG'er Sander van de Ven kwam in de problemen; hij werd van achteren aangetikt en de bal werd vervolgens niet volgens de regels weggewerkt. De scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen. Van den Akker onderscheidde zich echter; hij ranselde de penalty uit de hoek. Het bleek een cruciale redding; enkele momenten later werd het nog voor de rust gelijk. Bart de Windt nam een perfect stuiterende bal van een meter of dertig vol op de pantoffel. Iedereen, inclusief de keeper van BES, keek toe hoe de bal het doel in vloog: 1-1.

ROOD

Na de thee ging de BES-storm een beetje liggen en koos de tegenstander steeds vaker voor de lange bal. DVG kreeg goede kansen maar wist niet te scoren. Een overtreding op Van de Ven betekende een directe rode kaart voor een BES-speler. Dat hadden er twee moeten zijn; een ingreep op de doorgebroken Bas van Houtum was rijp voor rood. De scheidsrechter trok echter een gele prent.

Met een man minder echter was BES de onderliggende partij. Toch kwam DVG opnieuw op achterstand. De wissels aan DVG-zijde maakten uiteindelijk alsnog het verschil. In de 88e minuut liet BES Lars Verberk vrij. Zijn diagonale schoot bleek te machtig voor de keeper van de ploeg uit Borkel en Schaft: 2-2.

Iedereen kon met dit puntje leven. Maar Jaap Verhoeven dacht daar anders over. Volledig vrijstaand op de punt van de 16-meterlijn scoorde hij, Het betekende uiteindelijk een welkome overwinning voor DVG: 3-2.