TOERNOOIWEEKEND IN MOERGESTEL

Leden Judo Club Liempde
behalen podiumplaatsen

Leden van Judo Club Liempde namen afgelopen weekeinde deel aan de eerste ronde van de Judo Cup Brabant en een beginnerstoernooi, beide in sporthal Stokeind te Moergestel. De evenementen leverde verschillende podiumplekken op.

De Judo Cup Brabant centraal is een competitie voor clubs in de regio die inmiddels al enkele seizoenen wordt georganiseerd en is bedoeld om beginnende judoka's in enkele jaren op het niveau van nationale toernooien te krijgen. Zo is de overstap naar deze evenementen niet te groot. Liefst 21 Liempdse judoka's namen deel aan de Judo Cup. Jop van de Ven, Senn Steenbakkers, Migus Ribeiro en Ivar van Weert werden eerste, terwijl Roy Kemps, Ties Verhagen, Luuk van de Sande, Gijs de Wit en Mees Koster de tweede trede van het podium beklommen. Derde plekken waren er voor Joost van der Linden, Luc de Laat, Keira Kreijveld en Cas de Wit. Collin van Rooij, Bas Daverveld en Anouk van der Mijden werden vierde, terwijl Mike van der Mijden, Pim de Wit en Guus Zwijnenberg op een vijfde plaats eindigden.

Zondag vond een beginnerstoernooi plaats in Moergestel waar vijf leden van Judo Club Liempde actief waren. Desmond Tops, Joost van der Linden en Yoran Lips werden kampioen. Een tweede plek was er voor Nelson Tips. Hij en zijn broer Desmond zijn onlangs net weer begonnen met sport. lieten al een dusdanig niveau zien. ,,Het niveau wat deze judoka's hebben laten zien, belooft nog veel voor komend seizoen", aldus coach Bas Raaimakers. Bas Daverveld heeft tijdens het toernooi goed gestreden en zijn judo is vooruit gegaan, maar hij werd op het toernooi te zwaar ingedeeld, waardoor hij als vierde eindigde.


Fraaie overwinning voor de kaderbiljarters uit Liempde

Het kaderteam biljartvereniging Het Wapen van Liempde/RegioBank heeft zich sterk gerevancheerd voor het verlies van vorige week. De biljarters boekten een knappe 5-3 overwinning tegen De Hazelaar 1 uit Rosmalen.

Man van de wedstrijd was Cees van Eindhoven. Hij won zijn partij door liefst 110 caramboles te maken in slechts twee beurten. Oftewel, een moyenne van 55 waarvan de hoogste serie eindigde op 90 punten. Ook Ton Rovers was in vorm. Dit gold echter ook voor zijn tegenstander. Rovers partij eindigde dan ook in een gelijkspel nadat hij in zes beurten 150 caramboles maakte. Martien van den Tillaart was kansloos tegen de beste speler van deze kaderpoule. Maar Harm van de Laar haalde uiteindelijk de buit binnen door in negen beurten te winnen.

Overige uitslagen

Wapen v. Liempde 1 - Hazelaar 3        29-26

Wapen v. Liempde 2 - de Straat        18-28

Wapen v. Liempde 3 - Royal        15-30


Librespelers 't Ivoor kansloos tegen Wapen van Eerschot

Het Wapen van Eerschot uit Sint-Oedenrode was duidelijk een maatje te groot voor het eerste libreteam van de Boxtelse biljartvereniging 't Ivoor. Don van der Wiel, Fouad Hasbani en Theo Verhagen verloren allemaal kansloos van hun directe tegenstanders. Het werd 15-30. Desalniettemin boekten andere ploegen van biljartclub 't Ivoor verschillende successen.

Zo pakte het tweede libreteam tegen Krijt op Tijd uit Veghel met 29-23 de zege. Emanuel Coort en Henk van Boxmeer wonnen hun partij. Ad van Os behaalde negen punten. Het derde libreteam ging daarentegen diep door het stof. De partijen van Leo Huijbers, Math Hendriks en Theo van Dongen gingen kansloos verloren tegen de biljarters van het Wapen van Eerschot. Einduitslag: 20-30.

Bij de afdeling recreanten libre liet het eerste team zien in goede vorm te verkeren. Tegen Triangelbar won de ploeg met 40-27. Verhagen, Hasbani, Jacques van Loon en Toon Bevers wonnen allemaal hun wedstrijd. Ook het tweede team sleepte een overwinning uit het vuur. Weliswaar speelde Wim Bekkers gelijk en verloren zowel Jan Meeuwis als Rien Meijs hun wedstrijd. Maar Frans Klein verpletterde zijn tegenstander waardoor het toch nog 36-34 werd tegen NGR. Ook het derde team ging er met de winst vandoor. De biljarters wonnen met 38-32 van DVR. Wim van Dijk, Harrie Verhoeven en Fons Spoor scoorden ieder tien punten, Frans Maas was goed voor acht punten. Het vierde team verraste door ruim te winnen van De Vliedberg met 38-26. Alleen Johan Verhoeven verloor maar hij scoorde toch een verdienstelijke acht punten. Harrie van der Velden was de grote man met een moyenne van 2,52. Hendriks en Huijbers wonnen ook.

Twee ploegen van 't Ivoor troffen elkaar tegen bij het driebanden klein voor recreanten. Het vijfde team ging diep door het stof tegen 't Ivoor 6 middels een 30-16 nederlaag. Hasbani, Van Loon en Van Dongen scoorden samen dertig punten.

't Ivoor driebanden groot 1 won diens partij met het kleinst mogelijke verschil. Het werd 22-21 tegen De Hazelaar. Bernhard Legierse kwam er niet aan te pas maar Leo van Westelaken en Louis van der Meijden haalden de teamwinst uiteindelijk binnen. De biljarters van het driebanden klein verloren kansloos alle wedstrijden tegen Ons Moeder: 20-30.

Programma maandag 9 oktober

De Baarzen 3 - 't Ivoor 1        13.00

De Piepers 3 - 't Ivoor 2        13.00

't Ivoor 3 - Oda Boys 2        13.00

De Midget-Gilde 1 - 't Ivoor 1        19.30

Programma dinsdag 10 oktober

Vlijmendorp 1 - 't Ivoor 4        13.00

't Ivoor 1 - Haarsteeg 1        19.30

't Ivoor 3 - Bommelerw. Mesters 1        20.00

't Ivoor 1 - 't Zuid 2        20.00

Programma woensdag 11 oktober

't Ivoor 5 - De Luchtschippers 1        13.00

't Ivoor 6 - Nal 8        13.00

't Ivoor 2 - Royal 4        20.00

Programma donderdag 12 oktober

't Ivoor 7 - De Hopbel 1        13.00


Rikken en jokeren bij Irene Gemonde

De kantine van voetbalvereniging Irene staat vanaf vrijdag, 6 oktober, weer in het teken van rikken en jokeren. De komende maanden vinden tweemaandelijks de jaarlijkse kaartavonden plaats aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde.

Er wordt ook op 20 oktober, 3 en 17 november, 1 en 15 december, 5 en 19 januari, 2 en 16 februari, 2 en 16 maart gekaart in de kantine. De kaartavonden beginnen om 20.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 2.50 euro.