Afbeelding
Foto: Daisy Renders

LEERLINGEN OPENEN KINDERBOEKENWEEK MET FLASHMOB

Griezelige taferelen op Amaliaschool

LINDA VAN DE WIEL

Spoken, heksen, zombies en vampiers. Het schoolplein van de Prinses Amaliaschool zag er gisterochtend enorm griezelig uit. Toen de muziek aanging en er een groep enge wezens een dans deed op de bekende hit 'Thriller' van Michael Jackson, kregen alle aanwezige kinderen, ouders, meesters en juffen kippenvel op de armen…

Met een strak uitgevoerde dans zetten de griezels een illustere act neer, die natuurlijk alles te maken had met het thema van de Nationale Kinderboekenweek die van start ging: 'Gruwelijk eng'. De griezelige dansers bleken de leerlingen uit groep 7/8 te zijn. Zij hadden weken in het geheim geoefend om voor een passend schrikeffect te zorgen op het schoolplein. Lienke uit groep 6 was een van de zombies: ,,We hebben veel geoefend. Volgens de juf is een beetje afleiding goed voor de concentratie. We hielden ons optreden geheim door de ramen af te plakken tijdens het dansen. En door gewoon niks te verklappen..."

Na het verrassingsoptreden trokken alle leerlingen naar hun klassen voor een speciaal programma. Zo droeg vertelster Mieke Aalderink aan alle klassen een verhaal voor. ,,Bij de kleuters gaat het over een bijzondere draak. De oudere leerlingen krijgen een griezelsprookje van Grimm te horen." En als afsluiting van de dag dansten alle scholieren op een toepasselijk nummer van Kinderen voor Kinderen; 'Gruwelijk eng'. (Foto: Daisy Renders).