Van links naar rechts: Filipe van den Borne, Hans Bevers, Daniëlle van Tilburg, Sas Hagenaars en Robert van der Schaaf. (Foto: Henk van der Zee).
Van links naar rechts: Filipe van den Borne, Hans Bevers, Daniëlle van Tilburg, Sas Hagenaars en Robert van der Schaaf. (Foto: Henk van der Zee). Foto: Henk van der Zee

1.250 EURO VOOR STICHTING BOXTEL VOORUIT

Twee vrouwen winnen Boxtelse Heeren Rally

HENK VAN DER ZEE

Met een deelname van liefst 35 teams, goed weer en verrassende winnaars kon de eerste editie van de Boxtelse Heeren Rally geslaagd worden genoemd.

Mensen die zondagochtend per auto een bezoek brachten aan de Sint-Petrusbasiliek, reden zich bijna vast ter hoogte van café De Kerk. De straten rondom de verzamelplaats van de Heeren Rally stonden om klokslag tien uur helemaal bomvol auto's. Van een Bentley tot een Volkswagen Kever, van Porsches tot een klassieke Ford Perfecta, van Donkervoort tot een Fiat Tipolino: het was een bonte verzameling van voertuigen. Iedere deelnemer kreeg een speciale rallypolo en na een kop koffie, een worstenbroodje en uitleg van Robert van der Schaaf van de organisatie ging de hele stoet in colonne naar kasteel Stapelen. De route was immers uitgezet langs een zestal kastelen. Waar kun je dan beter beginnen dan het mooie kasteel dat Boxtel rijk is?

BOXTEL VOORUIT

Meedoen is belangrijker dan winnen. Dat is het uitgangspunt van de Heeren Rally, die door de drie vrienden Van der Schaaf, Hans Bevers en Filipe van den Borne werd georganiseerd. Een leuke rally rijden, dat is het uitgangspunt. Ook was het de bedoeling zoveel mogelijk geld op te halen voor een goed doel. Deze editie werd gekozen voor stichting Boxtel Vooruit, die met talloze vrijwilligers toonaangevende evenementen organiseert in de gemeente. Voorzitter Wim Ketelaars was er blij mee: ,,Ik vind het een fantastische erkenning voor alle mensen die bij Boxtel Vooruit betrokken zijn en reken maar dat de gehele opbrengst naar het evenement Stapel op Sint gaat." Ketelaars nam dan ook zelf het Nederlandse vaandel ter hand om alle deelnemende teams bij de poort van kasteel Stapelen op weg te 'vlaggen'.

PUZZELEN

Alle 72 deelnemers begonnen aan de speciale route die met 'bolletjes' en 'pijltjes' was aangegeven. Voor een ervaren rallyrijder is dat gesneden koek, maar voor de beginners was het toch wel puzzelen. Met het uitzetten van de route had de organisatie wel een teller gebruikt, maar die bleek in de praktijk toch soms behoorlijk af te wijken van de tellers van de rijders. Het mocht echter de pret niet drukken. Zo kwamen deelnemers elkaar regelmatig tegen, waarna ze zich afvroegen wie er nu fout reed: zij zelf of juist die andere ploeg...

LELIJKE EEND

De route voerde de deelnemers van Oirschot en via Middelbeers naar Moergestel om daarna uit te komen bij de lunch in Biest-Houtakker aan het kanaal, verzorgd door het Boxtelse café Meneer van Dommelen samen met de vrijwilligers van Boxtel Vooruit. Daarna voerde de tocht onder meer langs de kastelen in Udenhout en Vught om via Liempde te eindigen bij restaurant De Waag aan de Markt in Boxtel. Het enthousiasme onder de deelnemers was groot. De meeste rallyrijders zegden toe volgend jaar opnieuw aan de start te staan.

De Heeren Rally werd uiteindelijk gewonnen door twee vrouwen. Sas Hagenaars en Daniëlle van Tilburg trokken aan het langste eind in hun 'lelijke eend', een Citroën 2CV.