Boxtel krijgt wijk-ggd'er

In alle Nederlandse gemeenten neemt het aantal politiemeldingen over mensen met verward gedrag toe. Reden om twee jaar geleden een pilot in Vught te starten met een wijk-ggd'er: iemand die samenwerkt met een wijkagent en zich richt op vroegtijdige signalering, preventie en hulpverlening. In navolging op het succes in Vught krijgen ook Boxtel, Sint-Michielsgestel en Haaren vanaf november een wijk-ggd'er.

De drie gemeenten ontvangen een bijdrage van 60.000 euro van het ministerie voor de uitrol van het project. De inzet van wijk GGD'ers blijkt een positief effect te hebben op de werklast van de gemeenten en politie. Er komen minder meldingen van openbare overlastgevenden binnen doordat een wijk-ggd'er de aard van de problematiek beter in kaart kan brengen. In Boxtel, Sint-Michielsgestel en Haaren wordt zo spoedig mogelijk gestart met het project. In januari vindt een evaluatie plaats.


Onduidelijkheid
over komst van
tuktuk naar Boxtel

De Zilverexpres, een tuktuk die toeristen en ouderen binnen de gemeentegrenzen van Boxtel moet gaan vervoeren, had er allang moeten zijn. Vanwege vertraging in het productieproces en het feit dat het ontwerp niet door de keuring van de Rijksdienst voor Wegverkeer komt, is het onduidelijk wanneer de tuktuk de weg op mag.

,,We zoeken steeds contact met de fabrikant en houden de druk erop", laat initiatiefnemer Zorgzaam Boxtel in een brief aan de sponsors weten. Zodra de tuktuk wordt geleverd, wordt het vervoersmiddel op feestelijke wijze in gebruik genomen. Het is de bedoeling dat de tuktuk ritjes maakt van het oertijdmuseum naar het centrum, de huisartsenpraktijk en de weekmarkt. Voor vragen over de Zilverexpres kunnen mensen e-mailen naar zilverexpresboxtel@gmail.com.