Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

De Werf is beweegtuin rijker

Feest bij dagcentrum De Werf in Boxtel-Oost. Daar werd vrijdag de gloednieuwe beweegtuin officieel geopend. En om te laten zien dat bewegen écht belangrijk is voor iedereen, staken bestuursvoorzitter Frank van Beers van Cello, initiatiefnemer Marc Timmermans van de beweegtuin en enkele cliënten van De Werf vrijdagochtend de handen uit de mouwen...

Met een touwtrekwedstrijdje werd de beweegtuin bij het centrum voor dagbesteding in Boxtel-Oost officieel geopend. Timmermans, eigenaar van Gloudemans Adviesgroep in Rosmalen en actief als vrijwilliger bij Cello, zorgde ervoor dat de tuin gevuld werd met vier outdoor fitnesstoestellen. Met behulp van Nh1816 Verzekeringen kon dit mogelijk worden gemaakt. Het bedrijf nam de volledige financiering van de toestellen op zich.

De cliënten van Cello kunnen in de pauzes gebruikmaken van de toestellen. Daarnaast is het ook de bedoeling dat begeleiders met een groepje cliënten gaan bewegen. (Foto: Gerard Schalkx).


Activiteiten in Duurzame Week: 'Omdat Boxtel vooruit wil'

Met de Appelproeverij in de vernieuwde boomgaard Indenhof is de Duurzame Week in Boxtel zondag officieel van start gegaan. Tot 15 oktober organiseren Lokale Agenda 21, Kunstlicht99, Transitie Boxtel, de Fietsersbond, gemeente Boxtel en woonstichting Sint-Joseph tal van activiteiten rond het motto 'Omdat Boxtel vooruit wil'.

Zaterdag 7 oktober staat de Groene Innovatieroute op het programma waarbij bezoekers tussen 12.00 en 16.00 uur een kijkje kunnen nemen bij bedrijven op Ladonk. In gemeenschapshuis De Rots wordt maandag 9 oktober van 12.00 tot 16.00 uur een Repair Café gehouden. Apparaten en kleding worden gerepareerd zodat deze nog langer mee kunnen. Een dag later, dinsdag 10 oktober, worden op basisscholen gastlessen gegeven over energie en natuurbeleving. Ook wordt op deze dag de Duurzaamheidsprijs 2017 uitgereikt in De Rots.

De muziekkiosk in het Concordiapark in Liempde is woensdag 11 oktober van 16.00 tot 20.00 uur het decor van energievoorlichting. Bezoekers krijgen tips over energiebesparing of het energieneutraal maken van hun huis. De energie-adviseurs zijn een dag later te vinden op het Newtonplein in de wijk In Goede Aarde.

De Duurzame Week wordt zaterdag 14 oktober afgesloten met twee activiteiten. Tussen 11.00 en 15.00 uur wordt gewerkt op het terrein van De Kleine Aarde in het voedselbos dat daar is gerealiseerd op de plek van de vroegere schapenweide. Ook is er tussen 11.00 en 11.45 uur een buurtplantdag in de omgeving van de straat Zonneglans en bij flat 7 op Hoogheem. Deze straten worden voorzien van eetbare planten.