Deelnemende teams werden tijdens het onderdeel 'Brains' omgedoopt tot landen en speelden het wereldhandelspel. (Foto: Gerard Schalkx).
Deelnemende teams werden tijdens het onderdeel 'Brains' omgedoopt tot landen en speelden het wereldhandelspel. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

EVENEMENT LEVERT 18.000 EURO OP VOOR STICHTING 'ALS OP DE WEG'

Business Battle: teams werken zich in het zweet

Drie onderdelen, 22 teams, 130 deelnemers en 18.000 euro voor stichting 'ALS op de weg': dat zijn de cijfers van de tweede editie van de Brabant Business Battle, georganiseerd door Rotary Boxtel-Oirschot-Haaren in samenwerking met JCI. ,,De deelnemers waren uitermate tevreden, dus dan zijn wij dat ook", laat Frank Vekemans van de rotaryclub weten. De teams van ingenieursbureau Coenradie (Oirschot) en Vanderlande (Veghel) gingen met de prijzen naar huis.

Om klokslag kwart over acht 's ochtends meldden de deelnemende bedrijventeams zich zaterdag bij het waterschapsgebouw aan de Bosscheweg in Boxtel voor het eerste onderdeel: Brains. JCI Dommelland had een wereldhandelspel in elkaar gezet waarbij ieder team een land vertegenwoordigde. ,,Handelen vanwege schaarste, crises oplossen; het leek net de echte wereld", lacht Vekemans. ,,Alle teams waren erg fanatiek en beeldden met attributen, zoals hoedjes, de landen uit."

Na het handelspel, dat uit drie rondes bestond, werden de deelnemers met een bus naar de legerplaats in Oirschot vervoerd voor het tweede onderdeel: 'balls'. Op de hindernisbaan was een zeskamp uitgezet voor de teams. ,,Zij kregen een behoorlijk zwaar sportprogramma voor de kiezen. Zo moesten ze onder meer een auto inclusief bestuurder vooruit duwen", aldus Vekemans.

Het meest indrukwekkende moment van de dag vond plaats in de pauze van het sportgedeelte toen ALS-patiƫnt Jan Kramer zijn verhaal deed. ,,Je kon een speld horen vallen in de sporthal", vertelt Vekemans. ,,Iedereen realiseerde zich: dit is waar we het voor doen." Het goede doel waaraan de Brabant Business Battle zich heeft verbonden, is namelijk stichting 'ALS op de weg', die mensen met de spierziekte voorziet in hulpmiddelen die buiten de reguliere vergoedingen vallen. Deze organisatie kon na zaterdag 18.000 euro bijschrijven op de rekening, de opbrengst van de Brabants Business Battle. ,,Een geweldig bedrag dat uit een geweldig evenement is voortgekomen. In 2019 zetten we ons opnieuw in voor de derde editie van de Brabants Business Battle", beloofde Vekemans. Het ochtendgedeelte (Brains) werd gewonnen door Coenradie, gevolgd door Bogaert & Groenen en Van Lanschot Chabot. Vanderlande trok aan het langste eind bij het onderdeel Balls, terwijl Chambre Sur Plus en Coenradie respectievelijk tweede en derde werden. Het team dat in het algemeen klassement aan het langste eind trok, was Coenradie.

Tijdens het onderdeel 'Balls' werkten de deelnemers zich in het zweet op de legerplaats in Oirschot. (Foto: Patricia van Amelsvoort).