Afbeelding
Foto:

'QQLQ biedt een fundament om torens te bouwen'

HENK VAN WEERT

Voorzitter Paul van Alphen van de onlangs opgerichte stichting QQLQ vindt het nog te vroeg om conclusies te trekken over de eerste editie van de Boxtelse kunst- & cultuurweek die onder die naam afgelopen zondag werd afgesloten. ,,Of het goed of slecht was is moeilijk meetbaar en laten we ook maar in het midden, denk ik. Van belang is dat de organisatoren van diverse evenementen elkaar hebben gevonden en willen samenwerken."

Eind volgende week komen vertegenwoordigers van de stichtingen Bockesprongen, Podium Boxtel, Dommeltheater, Kunststichting Boxtel en kunstenaarsvereniging Kunstlicht99 bijeen om kunst- & cultuurweek te evalueren. ,,En daar zijn ongetwijfeld enkele leermomentjes te noteren", verwacht Van Alphen. ,,Maar dat is ook niet verwonderlijk als je voor de eerste keer met zoveel partijen samenwerkt. Het gemeentebestuur roept partijen op tot verbinding en daarin zijn we zeker geslaagd. Bovendien is op meerdere fronten de link gelegd met het lokale onderwijs. En ook daarop wordt in de onlangs door de gemeenteraad vastgestelde cultuurnota gehamerd."

MEER MENSEN TREKKEN

Stichting QQLQ bundelde in de kunst- & cultuurweek onder meer de Uitmarkt, festival Bockesprongen, buitenexpositie Kunst op Stapel, atelierroute De Rode Draad, Dommeltheater en tal van andere activiteiten. Van Alphen: ,,Toch is QQLQ niet zozeer een paraplu voor deze evenementen, maar meer een fundament. Een basis waarop iedere organisatie zijn eigen toren hoger kan uitbouwen, zodat deze door meer mensen wordt gezien."