Afbeelding
Foto:

What's Up, creabea's?

De biënnale Kunst op Stapel die de afgelopen maanden was te zien in het Boxtelse kasteelpark Stapelen, inspireert leerlingen van basisschool De Hobbendonken om een eigen tentoonstelling te maken. De kinderen bezochten de openluchtexpositie en raakten onder de indruk. ,,Maar er waren ook wel wat gekke apparaten", grinnikt Gabriël Drenth (11). Met drie klasgenootjes, Jip Swinkels, Josephine Musters en Nina Schäfer, bouwt hij nu zijn eigen 'gekke apparaat'...

Jullie zijn lekker aan het kliederen met groene verf. Waar is dat voor? ,,Deze proppen aluminiumfolie moeten keien voorstellen. We schilderen ze groen omdat het net moet lijken of ze zijn begroeid met mos. Want ze komen aan de rand van de fontein te liggen", vertelt Nina.

Een fontein? Een échte, die water spuit? ,,Ja, ik heb van thuis een pompje meegenomen die in onze vijver stond. Maar daar staat nu een andere en dus mogen we deze gebruiken", zegt Jip. In een met water gevulde plastic bak demonstreert hij hoe het apparaat werkt. ,,Even opletten jongens, want anders worden jullie nat van het gespetter", klinkt het jolig.

Het is nu nog een kale waterbak. Maar dat gaat natuurlijk veranderen? De vier leerlingen uit groep acht van meester Reinout knikken instemmend. ,,We hebben met een spuitbus ook al gaas groen gemaakt en daar steken we straks takjes in", verduidelijkt Josephine.

Zouden jullie later ook kunstenaar willen worden? Gabriël schudt zijn hoofd. ,,Nou nee. De kunstlessen waren eigenlijk best wel saai, eerlijk gezegd. Het zelf maken van deze creatie is dan weer wél leuk, maar toch hoop ik ooit prof-skater te kunnen worden. Of te gaan werken bij Jump XL, een grote trampoline-hal." Josephine ziet een carrière in de kunst ook niet zitten: ,,Ik wil later een eigen sportschool starten."

FOTO RECHTS: Jip, Nina, Gabriël en Josephine uit groep 8 van basisschool De Hobbendonken maken een fontein. Ze deden inspiratie op tijdens een bezoek aan de openluchttentoonstelling Kunst op Stapel, die afgelopen zondag werd afgesloten in kasteelpark Stapelen. (Foto: Henk van Weert).