Afbeelding
Foto: Daisy Renders

OUTDOOR TOESTELLEN MAKEN DAGCENTRUM DE WERF HELEMAAL AF

Mensen van Cello komen in beweging

Dagcentrum De Werf van zorgorganisatie Cello aan de Nieuwe Nieuwstraat in Boxtel-Oost werd dit jaar grondig gerenoveerd. Maar er miste nog iets: de begeleiders hoopten dat de mensen die voor dagbesteding naar De Werf komen, daar ook de mogelijkheid zouden krijgen om meer te bewegen. Hier was na de renovatie echter geen budget meer voor. Boxtelaar Marc Timmermans, actief als vrijwilliger bij Cello, kreeg het toch voor elkaar...

Vier kleurige outdoor beweegtoestellen: sinds dinsdag staan ze in de tuin van De Werf. Bedoeld voor de mensen met een verstandelijke beperking die bij de dagbestedingslocatie aan de slag zijn. ,,We vinden het belangrijk dat onze cliënten ook bewegen en proberen dat zoveel mogelijk te stimuleren", aldus Jolanda Delmee van De Werf. ,,Mensen kunnen er in de pauzes gebruik van maken. Daarnaast is het ook de bedoeling dat begeleiders met een groepje cliënten gaan bewegen."

MAATJE

Timmermans uit Boxtel werd in november 'maatje' van Stan, een 22-jarige jongen die regelmatig bij De Werf actief is. Van de begeleiders van het dagcentrum hoorde de Boxtelaar dat er behoefte was aan enkele beweegtoestellen voor de cliënten, maar dat de financiële middelen ontbraken. Timmermans, tevens eigenaar van Gloudemans Adviesgroep in Rosmalen, legde contact met Nh1816 Verzekeringen.

Onderdeel van dit bedrijf is de stichting Goede Doelen Nh1816. ,,Een deel van de winst die de verzekeraar maakt, wordt teruggegeven aan de samenleving." Hij droeg het voorstel voor financiering van de sportieve apparaten aan bij Nh1816 en kreeg vrijwel direct goedkeuring. Timmermans: ,,Ik kreeg al snel te horen dat het volledige bedrag, zo'n negenduizend euro, volledig werd toegekend, heel bijzonder."

Pagina 2: 'Frank van Beers opent beweegtuin van De Werf'.

FOTO BOVEN: De officiële opening van de nieuwe beweegtoestellen in de tuin van De Werf vindt morgen, vrijdag 29 september, pas plaats. De voorbije dagen maakten de cliënten die deze week bij het dagcentrum te vinden waren, er echter al dankbaar gebruik van. (Foto: Daisy Renders).