GLOEDVOL OPTREDEN BOXTEL'S HARMONIE

Uniek Dommelconcert valt breed in de smaak

Een drijvend concertpodium nabij de Zwaanse Brug; het werd nog niet eerder vertoond. Boxtel's Harmonie had zondagmiddag de eer om er voorafgaand aan het Dommeltheater een optreden te verzorgen. Het publiek genoot met volle teugen. En de muzikanten niet minder.

De natuurstenen zittrappen op de Dommeloever achter lunchroom Meneer van Dommelen boden een prima plek voor de luisteraars om het pontonconcert te volgen. Maar ook de mobiele zittribune die stichting Dommeltheater op had laten bouwen, stroomde vol publiek. Dat was laaiend enthousiast over het op klassieke leest geschoeide programma dat Boxtel's Harmonie onder leiding van dirigent Jules van de Loo voorschotelde. Mede dankzij het fraaie nazomerweer was het goed toeven aan de Dommel.

Composities als 'Alvamar Overture' van James Barnes en 'Renaissance Dances' van Yosuke Fukuda beleefden een gloedvolle vertolking en dat gold evenzeer voor het op een 19e-eeuws gedicht gebaseerde 'The Hounds of Spring' van Alfred Reed.

LICHT UIT, SPOT AAN!

Met het muzikale thema van de filmklassieker 'Lawrence of Arabia' blikte Boxtel's Harmonie vooruit op een muziekproductie die zaterdagavond 25 november van stapel loopt in de aula van het Jacob-Roelandslyceum. De luisteraars aan het water kregen een primeurtje. Zij hoorden als eerste welke titel is gekozen voor dit optreden: 'Licht uit, spot aan!'.

Tijdens dat filmconcert klinkt onder meer muziek uit rolprenten van regisseur Quentin Tarantino, waarvoor enkele leden van de Reservoir Dogs Band met het harmonieorkest meespelen. De eerder dit jaar aan de Hogeschool voor de Kunsten afgestudeerde Boxtelse zangeres Nienke van Horen is er een van de solisten.

Na afloop van het pontonconcert regende het complimenten aan het adres van de muzikanten. Cultuurwethouder Marusjka Lestrade zei te hebben genoten van het optreden en prees de harmonie als 'een fantastisch orkest'. Ook watergraaf Peter Glas meldde met plezier te hebben zitten luisteren en verbaasde zich in positieve zin over het feit dat een dergelijk concert in Boxtel op touw kon worden gezet.

HEERLIJK GEMUSICEERD

Dirigent Van de Loo was ook tevreden over de afloop van het pontonconcert: ,,De orkestleden hebben heerlijk gemusiceerd." Dat was niet vanzelfsprekend, wist de artistiek leider. Vooraf waren sommige muzikanten er immers niet helemaal gerust op dat het concert zonder problemen zou verlopen. De twijfel over het met losse elementen aan elkaar gekoppelde drijvende podium bleek evenwel ongegrond. ,,We hebben onszelf op een prachtige wijze in the picture kunnen spelen", sprak een van hen.


Kunststichting presenteert boekje Kunst op Stapel

Tijdens het pontonconcert van Boxtel's Harmonie werd even officieel stilgestaan bij de sluiting van de biƫnnale Kunst op Stapel. Voorzitter Anja Heesen overhandigde cultuurwethouder Marusjka Lestrade een boekje met daarin de beschrijvingen van de zestien kunstwerken die de voorbije maanden waren te bewonderen in kasteelpark Stapelen.

In het boekje, dat in een kleine oplage is gedrukt, heeft bestuurslid Huub Thorissen de artikelen gebundeld die sinds begin juni, na de opening van Kunst op Stapel, wekelijks in Brabants Centrum werden gepubliceerd.

Heesen sprak daarbij de hoop en verwachting uit ook in 2019 weer een tijdelijke beeldentuin ingericht kan worden in het park van kasteel Stapelen.


Goede Sier

De expositie 'Goede Sier' van Kunstlicht99 trok in de maand september veel bezoekers. Reden voor de kunstenaarsvereniging om de tentoonstelling in galerie Le Garage aan de Prins Hendrikstraat 43 in Boxtel met een maand te verlengen. Tot en met 29 oktober zijn de sieraden van Nina Pjevac en modekunst door Agnes van Dijk iedere zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur te bezichtigen.