Afbeelding
Foto: Piet van Oers

BOXTELAAR KRIJGT 'GOUDEN DUIM'

Provinciale eer voor cultuurmaker Van Alphen

Tijdens de afterparty van kunst- & cultuurweek QQLQ werd stichtingsvoorzitter Paul van Alphen zondag verrast met de Gouden Duim van de provincie Noord-Brabant. ,,Want jij bent iemand die als vrijwilliger altijd net een stapje méér zet en dat verdient waardering", aldus gedeputeerde Henri Swinkels die de prijs uitreikt op het grasveld aan de Deken De Wijsstraat.

Van Alphen (62) ontving de 'analoge like' voor zijn tomeloze inzet voor de cultuur in Boxtel. Zo is hij sinds kort voorzitter van de nieuw opgerichte stichting QQLQ waarin enkele lokale culturele stichtingen samenwerken. Al langer geeft hij leiding aan het bestuur van de Podium Boxtel en stichting Dommeltheater. Ook nam hij vijf jaar geleden mede het initiatief voor de Uitmarkt. Jarenlang was hij de organisatorische motor van de Stripe Big Band en zette daarmee diverse grote evenementen op touw. Sinds anderhalf jaar trekt hij de kar bij Boxtel's Harmonie als voorzitter.

VOLKOMEN VERRAST

De provinciale onderscheiding werd uitgereikt na afloop van het Dommeltheater, toen feestelijk werd nagekaart over de de eerste QQLQ-week. ,,Omdat het slagen van evenementen als die van vandaag vaak afhangt van mensen als jij. Iemand die dóet - zonder geëerd te willen worden", aldus Swinkels.

Van Alphen gaf aan volkomen verrast te zijn met de oorkonde en het beeldje. ,,Ik wil benadrukken dat we dit doen met een heel team. In Boxtel hebben we een lekker clubje van veel vrijwilligers die hun schouders zetten onder kunst en cultuur. En 'jammer', daar doen we niet aan. Iedereen kan zijn eigen rol pakken. Past het niet? Dan zoeken we net zo lang tot het wél past. Als je maar enthousiast bent.""

ONVERMOEIBAAR

Karin van Leeuwen van Teejatergroep Orion nomineerde de Boxtelaar voor de Gouden Duim. ,,Onvermoeibaar en op een heel aimabele manier weet hij mensen te verbinden. Hij zorgt voor netwerken, vindt subsidies en sponsors. Alle culturele verenigingen, klein en groot, kunnen bij hem terecht voor inspirerend advies."

FOTO ONDER: Maandelijks reikt het provinciebestuur een Gouden Duim uit aan iemand die zich belangeloos inzet voor anderen. Zondag, na afloop van het Dommeltheater, kreeg Paul van Alphen de onderscheiding voor zijn tomeloze inzet op gebied van cultuur. (Foto: Piet van Oers).