'GOED GESPREK MET BEZWAARMAKER'

Boxtel past geluidsnorm eerste Oktoberfest aan

Een omwonende van eetcafé De Oude Ketting die ageerde tegen een evenementenvergunning voor een Oktoberfest op het parkeerterrein van het eetcafé, is in het gelijk gesteld. Toch gaat het feest op 20 en 21 oktober door. De gemeente Boxtel heeft de geluidsnorm aangepast en er vond een 'goed gesprek' plaats, meldt horecaondernemer William van Dinther.

Medio juni werd bekend dat Luuk Hendriks en Mike van Dijk samen met de uitbaters van De Oude Ketting een Oktoberfest wilden organiseren. Twee weken later tekende een omwonende bij burgemeester Mark Buijs bezwaar aan. De verwachte geluidsoverlast, maar ook de vrees voor grensoverschrijdend gedrag door drankgebruik werden door de briefschrijver aangevoerd om de evenementenvergunning aan te vechten.

Daarnaast gaf de bezwaarmaker aan dat het Oktoberfest louter wordt georganiseerd voor commercieel gewin en dat er rond De Oude Ketting steeds vaker evenementen zijn. Daarbij werd gedoeld op braderieën en vlooienmarkten, maar ook de eerste editie van beachvolleybaltoernooi Beach Break en helikoptervluchten eerder dit jaar op het parkeerterrein.

Ondanks dat de onafhankelijke bezwaarcommissie van de gemeente Boxtel de klachten over geluidsoverlast gegrond acht, heeft de burgemeester toch een evenementenvergunning afgegeven. Daarin zijn wel de geluidsnormen aangepast, meldt uitbater Van Dinther. ,,En dat is geen probleem omdat we niet met deejays werken maar met live optredens van twee blaasorkesten. In een goed gesprek met de bezwaarmaker hebben we dat ook nog eens verduidelijkt en lukte het diens ongerustheid weg te nemen." De aangepaste geluidsnormen leveren voor de organisatoren geen beperkingen op in hun plannen.

TERUGHOUDEND

Voor de feestavond op zaterdag 21 oktober waren de kaarten afgelopen zomer in een mum van tijd uitverkocht. ,,Voor de vrijdag 20 oktober zijn nog wel enkele tafels beschikbaar. We waren de afgelopen weken wat terughoudend met de kaartverkoop vanwege de bezwaarprocedure. Maar nu is alles gelukkig geregeld. Vorige week was ik op de repetitie van De Aggemarvanhuisaf Band die flink aan het repeteren is. Het klonk veelbelovend", meldde Van Dinther gisteren. Naast de Boxtelse muziekkapel treedt twee avonden de formatie Die Party-Hosen voor het voetlicht die is gespecialiseerd in optredens tijdens Oktoberfesten.


AFDELING PEILT MENINGEN IN BOXTEL

Input leveren voor nieuw verkiezingsprogram CDA

Om van inwoners te horen waarvoor het CDA zich de komende jaren hard moet maken, organiseert de politieke partij bijeenkomsten in Boxtel, Liempde en Lennisheuvel. Iedereen, óók mensen die op andere partijen stemmen, is welkom om mee te praten.

Op woensdag 21 maart vinden de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad plaats. Reden voor CDA om drie openbare brainstormbijeenkomsten te organiseren om van inwoners te horen wat zij belangrijk vinden. ,,We treffen tijdens gelegenheden veel mensen, maar je hebt vaak niet de kans om uitgebreid te discussiëren over onderwerpen. Dat willen we nu wél doen", aldus fractievoorzitter Hélène van As van CDA Boxtel-Liempde. ,,We willen onder meer bespreken welke zaken behouden moeten worden en wat beter kan. Van kleine tot grote onderwerpen: we horen het graag."

De eerste sessie vindt plaats in restaurant Het Hof aan de Nieuwstraat in Liempde op woensdag 4 oktober. Café Meneer Klaver in Lennisheuvel vormt woensdag 1 november het decor voor de tweede bijeenkomst. In Boxtel wordt een sessie gehouden in gemeenschapshuis De Rots op maandag 20 november. Alle avonden gaan om 19.00 uur van start en duren tot 21.15 uur. CDA Boxtel-Liempde laat een striptekenaar een beeldende samenvatting van iedere avond maken. Wie wil, krijgt de prent toegestuurd.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mailadres cdaboxtel-liempde@hotmail.com of kunnen binnenlopen op een van de drie avonden.


VVD Boxtel gaat

koffiedrinken

met Boxtelaren

De Boxtelse leden van de VVD drinken samen met hun Tweede Kamerlid Zohair el Yassini en inwoners van Boxtel morgen, vrijdag 29 september, koffie op de weekmarkt. Inwoners kunnen bij de VVD-truck vragen stellen over de politiek.

De VVD wil graag weten wat Boxtelaren vinden van de politiek, welke onderwerpen zij belangrijk vinden én wat er beter of anders geregeld moet worden in hun woonomgeving. Daarom nodigt de partij mensen uit om tijdens de weekmarkt een kop koffie te komen drinken en in gesprek te gaan met afdelingsleden en Kamerlid El Yassini.


Esch, laat je stem horen

Esch, laat je stem horen.

Esch, laat je stem niet verloren gaan

Esch, ga woensdag 4 oktober zelf naar de stembus en laat je stem horen!

Vanaf 16 jaar mag je stemmen. Verschuil je niet achter de zwijgende meerderheid die het allemaal wel goed vindt gaan en het daarom niet belangrijk vindt om te gaan stemmen. Iedere niet-uitgebrachte stem telt als een extra stem voor de tegenpartij.

Waarom stemmen? Het gaat er niet om waar we onze boodschappen doen. Boodschappen mag je overal doen als je maar betaalt. Het gaat er om wie onze belangen behartigt als het er werkelijk om gaat. Waar komt de nieuwe ontsluitingsweg van het industrieterrein richting A2 als Esch bij Boxtel komt? Welke spoorwegovergang zal er gesloten gaan worden als Esch bij Boxtel komt? De Dorpsstraat wordt echt geen meter breder als Esch bij Boxtel komt.

Bezint eer ge begint! De toekomst van de gemeente Haaren is NU aan ons. Wat ons betreft is er geen reden om ontevreden te zijn over onze gemeente. Haaren kenmerkt zich door een goed voorzieningenniveau, heeft een fijn woonklimaat, er is betrokkenheid vanuit het gemeentebestuur en de financiële positie van de gemeente is goed. Opsplitsing is op dit moment niet de beste oplossing. Door NU op te splitsen worden de dorpskernen 'uitgeleverd'. De ontvangers gaan er professioneel gezien niet of nauwelijks op vooruit. De toevoeging van een dorpskern leidt echt niet tot een beter functionerende gemeente, evenmin is een beter voorzieningenniveau of beter woonklimaat te verwachten. Laat je niet gek maken met allerlei loze kreten en beloften. Het advies ten aanzien van deze toekomstdiscussie is dan ook onveranderd: kies voor een (voorlopig) zelfstandige gemeente Haaren!

Tot slot: ga in ieder geval stemmen, laat je stem niet verloren gaan.

        CHRISTIEN PIJNENBURG