Afbeelding
Foto:

MOTORCROSSER WINT BEIDE MANCHES IN GELDERMALSEN

Dubbelslag voor Kay Karssemakers

Kay Karssemakers van het HMX Nofear Husqvarna Racing Team heeft zondag tijdens de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands kampioenschap 85cc grote wielen in Geldermalsen beide manches weten te winnen. De Boxtelse motorcrosser begon in beide ritten vooraan aan de wedstrijd, nam in zowel de eerste als de tweede manche de leiding over en sloot die winnend af. Met deze dubbelslag won Kay het dagklassement in Geldermalsen.

In de tijdtraining was Kay gebrand op een snelle tijd. Hij nam zaterdag al deel aan een open wedstrijd in Geldermalsen, waardoor hij wist hij hoe de baan erbij lag. Al snel had hij de snelste tijd in handen en gedurende de training verbeterde Kay nogmaals zijn eigen tijd. Met de 'pole-position' in handen maakte hij zich klaar voor beide manches.

VEILIGE VOORSPRONG

In de eerste manche reageerde Kay goed op het vallen van het starthek en vanuit de buitenzijde draaide hij zijn motor op een tweede plaats door de eerste bocht. In de eerste ronde vond hij aansluiting bij de kopman en beide rijders streden wiel aan wiel om de eerste positie. In de vierde ronde zag Kay zijn kans schoon om de kopman te passeren. Hij nam de leiding in de wedstrijd over en bouwde iedere ronde een veilige voorsprong op. De motorrijder hield het tempo hoog en sloot met constante rondetijden de manche met ongeveer acht seconden voorsprong winnend af.

Ook in de tweede manche koos Kay een startplaats aan de buitenzijde van het starthek. Opnieuw begon hij vooraan aan de wedstrijd. De HMX Nofear Husqvarna-rijder liet er geen gras over groeien en zette in de eerste ronde de aanval op de koplopers in. Bij de eerste doorkomst had Kay de leiding al in handen en dit bleef de gehele manche zo. Ondanks dat een tegenstander kort in het achterwiel zat en flink druk zette, bleef Kay geconcentreerd rijden. Hij maakte geen foutjes en won.

In de tussenstand om het Open Nederlands kampioenschap 85cc grote wielen bezet Kay nog altijd de tweede plaats. De laatste wedstrijd vindt plaats op zaterdag 14 oktober in Boekel. Een week eerder, op zondag 8 oktober staat Kay achter het starthek tijdens de KTM-dag in Veldhoven.