Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Gezellig, druk en elk jaar mooi weer

Boxtel Oost Dag: feest voor jong en oud

LINDA VAN DE WIEL

Met activiteiten voor jong en oud, is de Boxtel Oost Dag een echt gezinsuitje. Veelal ligt de nadruk echter op de jeugd en dat vinden de ouders en grootouders prima. Want als de kinderen het naar de zin hebben, is het ook voor pa en ma goed toeven met een drankje én live muziek op het terras…

Springkussens waren op het terrein rondom gemeenschapshuis De Rots in alle soorten en maten te vinden . Eén exemplaar had de vorm van een voetbal en daarin werd enthousiast gesprongen door een viertal stoere jongens. Een van hen was de 11-jarige Thomas Coset. Hij had een duidelijk doel voor ogen tijdens de zevende en goedbezochte editie van de Boxtel Oost Dag: ,,Ik wil zoveel mogelijk zien en beleven. Stiekem zou ik graag met mijn eigen discotheek plaatjes draaien. Misschien gebeurt dat ooit nog. Ik treed op als deejay Bas Booster."

Een ander springkussen was een prinsessenkasteel waarin – naast een verdwaald jongetje – uitsluitend meiden te vinden waren. Loes van Meersbergen zag er met haar zelf opgebrachte make-up prachtig uit. ,,Ik wil zelf heel graag een prinses zijn. Het liefst Belle", zei ze verlegen.

GLITTERTATTOOS

Buiten de springkussens was er bij De Rots nog meer te beleven. Rafael Janssens (8) en zijn twee jaar jongere broertje Tycho speelden bij de 'knuffelbak' van de Kinderboerderij met twee schattige konijntjes. Tycho: ,,Konijnen zijn mijn lievelingsdieren. Maar ik mag er geen, want we hebben al een hond en een cavia."

Veel kinderen lieten een glittertattoo zetten. Terwijl ze in de rij stond te wachten, had Sevanja van de Meerendonk (12) al een prachtig exemplaar uitgezocht. ,,Het is een soort vogel of zo." De rij bij de tattoos was niet de eerste stop van Sevanja. ,,Ik ben hier al een tijdje en heb vandaag voor het eerst opgetreden met 'Angela's Project'. We hebben vandaag in totaal drie optredens en de eerste show vond ik erg spannend. Maar nu ben ik niet meer zenuwachtig", zei ze.

De drie optredens van 'Angela's Project' waren niet de enige muzikale optredens die te zien en te horen waren op de zonnige Boxtel Oost Dag. Zo was er livemuziek van onder meer De Aggemarvanhuisaf Band en The Ducktownband, maar ook traden verschillende zanggroepen voor het voetlicht. Zo klonken bijvoorbeeld smartlappen en zeemansliedjes van het Dükerskoor.

ACROBATISCH

Uitvoeringen van een andere orde waren er onder meer van DEMMO Streetdance en de turnsters van Tabitta. Maissam Bezbiz (9) volgt al vier jaar turnles en doet mee aan wedstrijden. Samen met de andere aanwezige turnsters liet ze tal van acrobatische hoogstandjes zien. ,,De mensen vinden het erg leuk om naar ons te kijken", vertelde Maissam. ,,We krijgen veel applaus."

Bij winkelcentrum Oosterhof stonden de jongens en meiden van Buurtsport met allerlei voetbalactiviteiten zoals 'sjoelieboelie' waarbij je een bal in een grote sjoelbak moest schoppen en een snelheidsmeter die meet hoe hard je een bal schopt. Luc Bolsius (11) speelt bij ODC en had als record 53 kilometer per uur. Ploeggenoot Michal Kolasa tikte dezelfde snelheid aan. ,,Maar mijn record staat op 70 kilometer. Dat heb ik een keer bij ODC gehaald."

En de ouders van al deze kinderen? Die genoten in de zon op het terras van een drankje…

BOVENSTE FOTO: Veel van de activiteiten tijdens de Boxtel Oost Dag zijn gericht op de jeugd. Voetballen in een pannaveldje bijvoorbeeld.

Examens

Wiebe Boleij uit Boxtel is op 18 september geslaagd aan de Technische Universiteit Eindhoven voor de opleiding Mechanical Engineering.

Muziek in overvloed. Ook de smartlappen en zeemansliedje van het Dükerskoor vielen in de smaak. (Foto's: Gerard Schalkx).