Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Aanleg ecoduct De Mortelen van start

De voorbereidingen voor natuurbrug De Mortelen, dat over het spoor tussen Boxtel en Best verrijst, zijn begonnen. Samen met het ecoduct dat in 2010 over de rijksweg A2 is gerealiseerd, vormt de brug straks een verbindingszone voor klein en groot wild tussen natuurgebieden als De Mortelen, De Scheeken en Kampina.

Brabants Landschap begon circa drie weken geleden met het graven van poelen in De Scheeken en De Mortelen voor de amfibieƫn. Met name de boomkikker wordt er gesignaleerd. Het zand dat daarbij gewonnen wordt, gebruikt bouwconcern BAM Groep als afdeklaag op de natuurbrug. Brabants Landschap verwacht dat de grondwerkzaamheden begin november klaar zijn.

ProRail hoopt dat de overgang voor klein en groot wild eind 2018 of begin 2019 wordt opgeleverd. De bouw van de brug zelf start aan het einde van dit jaar. Afgelopen zomer werd pas bekend dat BAM de bouw van de natuurbrug op zich neemt. Het project, waar ProRail voor verantwoordelijk is, liep vertraging op door juridische conflicten tijdens de aanbestedingsprocedure met diverse aannemers.

Pagina 22: 'BAM pakt de bouw van ecoduct De Mortelen op'.

FOTO BOVEN: Brabants Landschap wil de grond voor de afdeklaag van natuurbrug De Mortelen begon november geleverd hebben. (Foto: Gerard Schalkx).