Afbeelding
Foto: Piet van Oers

BEWONERS WULVERHORST GEVEN CACHET AAN BURENDAG

High tea in Liduinahof: 'n smakelijke verrassing

De jaarlijkse Burendag was voor de bewoners van Wulverhorst aanleiding om uiting te geven aan de intentie van het fenomeen: iets goeds doen voor elkaar én de buurt. Daarom toog een aantal bewoners van de twintig jaar oude Boxtelse straat zaterdag naar de 'overburen' om een vijftiental hulpbehoevende ouderen van Liduinahof in het zonnetje te zetten. Het werd een feest der herkenning, waarvan de doelgroep zichtbaar genoot.

In zaal Dommelzicht van verpleeghuis Liduina verrasten de bewoners van Wulverhorst het gezelschap 's middags met een smakelijke high tea, waarbij zelfs het advocaatje niet ontbrak. Bovendien zorgde de afvaardiging van de wijk voor een stukje entertainment met meezingliedjes op de klanken van een accordeon (foto-inzet).

Een paar uurtjes ongedwongen samenzijn met een vermakelijk onderonsje aan de verschillende tafels. Op de derde zaterdag van september iets betekenen voor elkaar. Daar was het de bewoners van Wulverhorst om begonnen.

BUURTBARBECUE

Later op de dag werd het 20-jarig bestaan van de straat gevierd met een gezellige buurtbarbecue. Tijdens die ontmoeting werd met plezier teruggekeken op het geslaagde initiatief eerder die middag. (Tekst en foto: Piet van Oers).


GESLAAGDE BURENDAG HENDRIK VERHEESLAAN

Campinggevoel in het buurtplantsoen

Vier gezinnen die aan het plantsoentje tussen de Hendrik Verheeslaan en Berkengaard in Boxtel-Oost wonen, namen vorig jaar het initiatief om Burendag te vieren. Dat werd een groot succes met ruim dertig deelnemers. Destijds werd al afgesproken om ook in 2017 weer mee te doen. En dus was het zaterdag een gezellige boel, waarbij onder meer kinderen vogelhuisjes ophingen, een bloembak werd getimmerd en gevuld. Mede dankzij een bijdrage van het Oranje Fonds.

Spontaan werd ook nog onkruid uit de trottoirs verwijderd, zodat de buurt aanzienlijk is opgeknapt. ,,Dat was wel een uitdaging", meldt Mirjam van Breugel, een van de initiatiefnemers van de Burendag. ,,Eén van de deelnemers begon en vlot staken ook negen anderen de handen uit de mouwen. Het trottoir is natuurlijk van de gemeente, maar door het onkruid zag het er erg onverzorgd uit. Het geeft de buurt een verpauperde indruk. Maar nu is het weer mooi schoon. Bovendien is de stoep nu een meter breder", lacht Van Breugel.

VOGELHUISJES TIMMEREN

Enkele dagen vóór Burendag waren enkele vaders al in de weer om vogelhuisjes te timmeren. Het materiaal daarvoor werd aangeschaft dankzij een donatie van het Oranje Fonds. Zaterdag werden die huisjes beschilderd door de jeugd en vervolgens in de buurt opgehangen. Bovendien konden de kinderen zich uitleven op een springkussen en met diverse spelletjes. De dag eindigde met een buurtbarbecue.

ELKAAR LEREN KENNEN

Van Breugel: ,,Al met al ontstond een écht campinggevoel, maar dan op het grasveldje in onze eigen buurt. Op deze manier leer je je buren wat beter kennen. Je weet wie er naast je woont of om de hoek. Dan durf je ook makkelijker hulp te vragen als dat nodig is."

FOTO LINKSBOVEN: Bewoners van de Hendrik Verheeslaan en Berkengaard verwijderen onkruid tussen de stoeptegels.

FOTO RECHTSBOVEN: Met een barbecue werd de geslaagde Burendag in Boxtel-Oost afgesloten.

FOTO MIDDEN: Enkele vaders maakten een nieuwe bloembak in het plantsoen. (Foto's: Mirjam van Breugel).


Buitenexpositie
met keramiek van
Dagmar de Kok

Dagmar de Kok presenteert haar nieuwste werk in een buitententoonstelling aan de Lagevoortseweg 20 in Liempde. Zondag 8 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur zijn haar objecten van keramiek te zien onder het thema 'GRRRRRR'.

De Kok richt zich met haar werk op de actualiteit en vertaalt deze naar sprookjes.

In het verleden koos ze vaak voor een onderwerp of personage, maar nu heeft De Kok ook werk gemaakt van het landschap waarin een verhaal verbeeld wordt.

WIJNPROEVERIJ

Vanaf 14.00 uur wordt een gratis wijnproeverij gehouden.

Kijk voor meer informatie over de kunst van De Kok op haar website www.dagmardekok.com.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding