De Truck Tour maakt zondag 1 oktober haar opwachting in Boxtel en omgeving. (Foto: Afvalstoffendienst).
De Truck Tour maakt zondag 1 oktober haar opwachting in Boxtel en omgeving. (Foto: Afvalstoffendienst). Foto:

UITBREIDING VAN ROUTE TRUCK TOUR

Zwaaien naar colonne van vijftig vuilniswagens

De Truck Tour, een stoet van vijftig vuilniswagens die cliënten van Reinier van Arkel en deelnemers aan initiatief Samen Sterk in de wijk vervoert, trok voorheen alleen door 's-Hertogenbosch. Dit jaar is gekozen de route uit te breiden naar Boxtel, Esch, Gemonde, Vught, Sint-Michielsgestel, Den Dungen. Het startschot wordt op 1 oktober om 14.00 uur verricht bij Zorgpark Voorburg aan de Parklaan in Vught. De Truck Tour duurt ongeveer tweeënhalf uur. Een leuke bezienswaardigheid dat ook de nodige toeschouwers zal trekken...

De Truck Tour, een initiatief van de Afvalstoffendienst 's-Hertogenbosch, wordt voor de derde keer gehouden. Alle medewerkers van het bedrijf en van Zorgpark Voorburg werken hier vrijwillig aan mee. De vrachtwagens die meerijden, variëren van zijladers, achterladers, kleppenwagens tot haakwagens en grote opleggers. Van de Afvalstoffendienst van de gemeente 's-Hertogenbosch nemen 43 voertuigen deel. Ook sluiten zes vuilniswagens van de gemeente Boxtel aan bij de stoet, net als de nieuwste truck van de gemeente Vught.

Zo'n 65 mensen die in behandeling zijn bij Reinier van Arkel, de instelling voor gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg, of deelnemen aan het initiatief 'Samen Sterk in de wijk' uit Vught rijden dit jaar mee met de Truck Tour. ,,Een mooi en belangeloos initiatief van de Afvalstoffendienst voor onze cliënten", aldus Eddy van Doorn, bestuursvoorzitter van Reinier van Arkel. Hij geeft op 1 oktober het startschot, onder toeziend oog van de wethouder Herman van Wanrooij (Boxtel), Ed Mathijssen (Sint-Michielsgestel), Jan Hoskam ('s-Hertogenbosch) en Saskia Heijboer (Vught).

VERKEERSREGELAARS

De Truck Tour vertrekt om 14.00 uur op het terrein van Zorgpark Voorburg in Vught, bij Ontmoetingscentrum De Stenen Hut aan de Watertorenlaan 13. Via de Laagstraat, Michiel de Ruyterweg en Esscheweg rijdt de stoet dwars door Esch via de Haarenseweg en Leunisdijk. Vervolgens komen de vrachtwagens in Boxtel door de Esschebaan, Leenhoflaan, Annastraat, Parallelweg Noord, Stationsstraat, de Baroniestraat en Schijndelsedijk. Via de Sint-Lambertusweg en Dorpsstraat rijdt de colonne door Gemonde om via de Gemondseweg in Sint-Michielsgestel te belanden. Vervolgens zet de colonne koers richting Den Dungen, Maaskantje en 's-Hertogenbosch om omstreeks 16.30 uur weer in Vught te eindigen. De gemeente 's-Hertogenbosch zet verkeersregelaars in om de tocht veilig te laten verlopen en de overlast voor andere weggebruikers te beperken.

Kijk voor meer informatie over de Truck Tour op de website www.afvalstoffendienst.nl.