Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

PRIJSUITREIKING OP VRIJDAG 13 OKTOBER IN ORION

Lennisheuvel in de ban van dorpskwis

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Groepsfoto's insturen, een 'beatbox' opnemen op een cassettebandje, op zoek naar plekken in het dorp: de derde editie Lennisquizzz was vrijdagavond een grote uitdaging voor de twaalf deelnemende teams. Zelfs het ophalen van het vragenboekje ging niet zonder slag of stoot...

Om klokslag 18.30 uur werd minimaal één persoon per team verwacht bij gemeenschapshuis Orion om het quizboek op te halen. Dit bleek nogal wat voeten in de aarde te hebben: voordat de deelnemers de vragen in ontvangst mochten nemen, moesten ze eerst nog een legpuzzel oplossen. En dus werd er druk gepuzzeld in het gemeenschapshuis. ,,Daarna hebben we iedereen nóg een keer gefopt", lacht Werner Dekkers, die samen met Linda de Jong, Linda van der Zijde, Marcel Roos en Marcel Vermeiren de organisatie vormde. ,,Ze kregen namelijk alleen de vragen van één rubriek mee. Toen iedereen daarna terugkeerde in Orion, kregen ze de rest van het quizboek." Twaalf

Gemonde

Repair Café in De Kei

Mensen met spullen die gerepareerd moeten worden, zijn woensdag 4 oktober welkom in dorpshuis De Kei. Daar wordt tussen 10.00 en 12.00 uur het Repair Café georganiseerd. Een naaister, elektricien en algemeen reparateur (ook voor sieraden) zijn aanwezig om kapotte artikelen te herstellen. Dat gebeurt gratis, alleen de benodigde materialen moeten worden betaald.

teams namen deel aan de Lennisquizzz, variërend van tien tot dertig personen per groep. Dekkers: ,,Je hebt een divers team nodig. De jeugd kan snel antwoorden opzoeken op internet, terwijl oudere mensen meer weten over Lennisheuvel en Boxtel van vroeger." Van het raden van vervormde liedjes tot een route volgen door Lennisheuvel met behulp van QR-codes: de organisatie zorgde voor een gevarieerde quiz. ,,Ik denk wel dat de mensen onze vragen een uitdaging vonden. De vragenboeken moesten immers om 23.30 uur ingeleverd worden en om 23.15 uur had nog geen enkele groep hun antwoorden ingeleverd", lachte Dekkers.

De organisatie kijkt de komende weken de vragenboeken na. De bekendmaking van de prijswinnaars vindt vrijdag 13 oktober omstreeks 20.00 uur plaats in Orion, tijdens een feest van buurtvereniging Het Gescheurd Hemd. Alle deelnemende teams zijn welkom. ,,Hoewel we zorgen voor enkele leuke prijzen, gaat het met name om de eer dat een team zich de winnaar van de Lennisquizzz mag noemen", legt Dekkers uit.

Het is nog onduidelijk wanneer de vierde editie van de Lennisquizzz plaatsvindt. Dekkers: ,,Ook tussen de tweede en derde keer zat een tussenjaar. Mogelijk dat we daar nu ook voor kiezen."

FOTO'S BOVEN: Gewapend met laptops, iPads en boeken namen de twaalf deelnemende teams vrijdagavond deel aan de derde editie van de Lennisquizzz. Maar voordat ze de vragen kregen, moest nog een puzzelopdracht in gemeenschapshuis Orion worden voltooid. (Foto: Gerard Schalkx).

Afbeelding