Afbeelding
Foto: Judo Club Liempde

LAATSTE DUEL EINDIGT IN NEDERLAAG

Honkballers Ducks sluiten seizoen af met zesde plek

Voor de honkbalformatie van de Boxtelse honk- en softbalvereniging JRC Ducks stond vorige week de laatste wedstrijd van het seizoen op de planning tegen Gryphons uit Rosmalen.

Ducks begon zwak aan slag en wist niet te overtuigen, waar Gryphons dat wel deed: startend werper Jeroen van Nes incasseerde maar liefst drie punten in de eerste inning, mede door een fout aan de zijde van zijn ploeg. Ook in de tweede inning oogden de Boxtelse honkballers zwak en de wil om te presteren leek te ontbreken. De ploeg uit Rosmalen liet het tegenovergestelde zien en strafte Ducks genadeloos af door prima slagwerk op de juiste momenten en wederom een fout van het Boxtelse team.

De derde inning beloofde meer van hetzelfde. Het fraaie honkbalspel dat Ducks dit seizoen toonde, leek zoek. Maar in de vierde inning zetten de Boxtelaren de knop om. Door honkslagen van Thor van den Dool en John de Wind kwam Ducks terug in de wedstrijd en ook aanvoerder Remco van Nistelrooij leverde een bijdrage door een tweehonkslag te slaan. De tussenstand bedroeg 10-4. Langzaam maar zeker leek het een echte wedstrijd te gaan worden.

GOED VOOR DE DAG

Van Nes incasseerde drie punten op honkslagen van de koelbloedige slagploeg van Gryphons, maar kwam toch uit de inning. Later bleek dit de laatste inning van het seizoen te zijn voor de speler van Ducks. De Boxtelaren gaven niet op. In de vijfde inning sleepten ze een verdiend punt binnen dankzij goed slagwerk door Van den Dool, die binnenkwam op een doorgeschoten bal. In de gelijkmakende helft van de vijfde inning loste Yannick Brechenmacher de vermoeide Van Nes af: de vervanger pakte oude bekende Thijs Kniknie - een voormalig speler van Ducks - op drie slag, sloot samen met Rogelio Cicila een loper in tussen honken twee en drie en pakte de laatste slagman op drie slag.

Ducks leek weer helemaal de oude en ook aan slag kwam de ploeg inmiddels goed voor de dag: in de zesde inning bracht zij de tussenstand naar 13-8 door goed slagwerk van Kees van Dooremalen, Cicilia en Van Nistelrooij. Brechenmacher gaf in de gelijkmakende helft twee punten weg op goede honkslagen van de ploeg uit Rosmalen, maar Ducks pakte een punt terug in de zevende inning op een honkslag van Serge Hurks.

Een comeback hing in de lucht, maar de tijd gooide roet in het eten; volgens de regels van de baseball- en softbalbond mag er ná 22.30 geen nieuwe inning gestart worden. Dat betekende het einde van de wedstrijd en het seizoen voor Ducks. Met opgeheven hoofd verlieten de Boxtelaren het veld. Zij keken terug op een prima seizoen waar de doelstelling, lijfsbehoud in de tweede klasse, makkelijk behaald werd door een gedeelde zesde plaats.

RECREANTENTOERNOOI

JRC Ducks organiseerde afgelopen weekeinde voor de 28e keer het tweedaagse recreantentoernooi. In sportpark Den Wielakker troffen zestien teams vanuit alle windstreken van Nederland elkaar voor een sportieve strijd in twee poules. In voorgaande edities werden 24 ploegen verdeeld over drie poules, maar het bleek niet gemakkelijk om voldoende clubs te vinden die een tweedaags toernooi willen spelen. Eerder werd ook een grote tent op het terrein gezet maar ook daar is dit jaar van afgeweken.

De teams bestaan naast recreantenploegen ook uit gelegenheidsformaties van vriendengroepen en families uit Leeuwarden, Dronten en Delft én Boxtel. De families Denteneer en Leermakers hebben een trouwe band met JRC Ducks en kwamen ook dit jaar weer met hele gezinnen aan slag.

Zaterdag werd de eerste helft van alle wedstrijden gespeeld en na afloop was er een feestavond voor alle deelnemers, leden van Ducks en hun families. Zondagochtend werden de wedstrijden om tien uur hervat en werd het tweede gedeelte van de wedstrijden gespeeld. Deelnemen was belangrijker dan winnen, waardoor er volop vrolijkheid was op én langs de velden van Den Wielakker. Na de prijsuitreiking werd laat in de middag het terrein weer ontruimd van tenten en caravans en keerden de teams moe maar voldaan huiswaarts.

Uitslagen woensdag 20 september

Beeball: Ducks - Gryphons        21-14

Hb sen.: Gryphons - Ducks 1        15-9

Uitslagen donderdag 21 september

Sb U17: Nuenen - Ducks        2-13

Sb U17: Nuenen - Ducks        1-6

Uitslagen zaterdag 23 september

Hb asp.: Cardinals - Ducks        10-3

Hb asp.: Ducks - Cardinals        0-16

Programma zaterdag 30 september

Sb asp.: Ducks - Jeka        10.00

Beeball: Nuenen - Ducks        10.00

Hb jun.: Royals - Ducks        11.00

Sb asp.: Jeka - Ducks        12.00

Hb pup.: Ducks - Blue Lions        14.00

Sb U17: Ducks - Jeka        14.30/16.30

Hb pup.: Blue Lions - Ducks        16.00

Programma zondag 1 oktober

Sb sen.: Ducks 1 - Storks        13.00


Eerste prijs voor Keira Kreijveld op internationaal judotoernooi

Keira Kreijveld van Judo Club Liempde heeft afgelopen weekeinde haar zegereeks voortgezet. Alle wedstrijden waaraan ze deelnam sinds januari, heeft ze winnend afgesloten. Zondag eindigde de judoka op de hoogste trede van het podium tijdens een internationaal toernooi in de Amerhal te Made.

Keira nam deel aan de klasse onder 44 kilogram voor judoka's tot 12 jaar. Haar poule bestond uit zeven deelnemers. In de eerste wedstrijd duurde het even voordat de Liempdse judoka aanvoelde wat de tegenstander ging doen. Zonder in gevaar te komen wist ze de wedstrijd met een mooi ippon te winnen.

Na de tweede wedstrijd, die ze met een overname en een houdgreep won, was het al zeker dat Keira in de finale stond. En die eindstrijd won ze binnen vier seconden. Met een fraaie O-goshi, een heupworp, ging de tegenstander naar de grond: een ippon.

ZUID-NEDERLANDS

Keira ging met een verdiende eerste prijs naar huis. Zondag 22 oktober komt de judoka uit op het Zuid-Nederlands kampioenschap judo.

FOTO ONDER: Keira Kreijveld won zondag met overmacht een judotoernooi in Made en mocht een fraaie medaille in ontvangst nemen. (Foto: Judo Club Liempde).