Frank van Beers opent beweegtuin van De Werf

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Wandelen, knutselen, in de tuin werken of televisie kijken. ,,Iedere woensdagmiddag kom ik naar dagcentrum De Werf om Stan op te halen en gezelschap te houden", aldus Marc Timmermans uit Boxtel. ,,Ik heb geen achtergrond in de zorg, maar wilde graag iets voor een ander doen. En Stan is wekelijks superblij als ik kom, dat lijkt me een teken dat het ons allebei goed bevalt." De vrijwilliger zorgde ervoor dat De Werf nu over vier beweegtoestellen beschikt.

,,Toen ik hoorde van deze wens die Cello had, zei ik nog tegen een vriend: 'ik hoop dat ik het voor elkaar ga krijgen'. Het is mooi om te zien dat het nu ook daadwerkelijk gelukt is", aldus Timmermans. Vanwege zijn baan als eigenaar bij Gloudemans Adviesgroep wist hij van het bestaan van de stichting Goede Doelen Nh1816 af, onderdeel van Nh1816 Verzekeringen. ,,Zij ondersteunt landelijke, regionale en lokale projecten op diverse gebieden. Waar verzekeraars vaak behoorlijk negatief in het nieuws komen, probeert dit bedrijf dat beeld juist te kantelen door maatschappelijk betrokken te zijn."

In samenwerking met fysiotherapeuten is gekozen voor vier toestellen, die ook geschikt zijn voor mensen die gebruikmaken van een rolstoel. Dinsdag werden ze geplaatst in de tuin van De Werf. Morgen, vrijdag 29 september, is de officiële opening. Die wordt verricht door bestuursvoorzitter Frank van Beers van Cello.


Keukenbazen kent
acht Boxtelse teams

Wie worden de Keukenbazen van Boxtel? Dat maakt kok Raymond Verveer van restaurant Tafel 25 eind deze week bekend. Acht groepjes van twee, drie of vier kinderen stuurden smakelijke recepten in. Verveer kiest een groep uit. Die mag Boxtel vertegenwoordigen tijdens de Mega Live KookBattle op zaterdag 7 oktober in het Koning Willem 1 College te 's-Hertogenbosch. De uitslag van deze eindstrijd wordt bekend op 11 oktober tijdens het Finalediner in het provinciehuis van Noord-Brabant.

In totaal hebben 134 teams uit Boxtel, Haaren, Sint-Michielsgestel, Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, 's-Hertogenbosch, Heusden, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Uden en Vught zich opgegeven voor de kookwedstrijd.

Per gemeente wordt één winnaar gekozen die aan de Mega Live KookBattle mag deelnemen. Zij worden die dag gecoacht door een kok uit hun woonplaats. De jury die alle teams beoordeelt, bestaat uit de jonge Brabantse topkoks Jermain de Rozario (restaurant De Rozario in Helmond) en Jan van Hout (restaurant Ons Jongens in Someren-Eind) en trendwatcher en foodblogger Maaike de Reuver.

De definitieve uitslag wordt echter pas vier dagen later bekend. Alle gemeentelijke winnaars en hun familie zijn die avond welkom in het provinciehuis aan de Brabantlaan voor een diner. Omstreeks 19.30 uur wordt duidelijk wie de Keukenbazen-trofee mee naar huis mag nemen en welke burgemeester wordt beëdigd tot 'Smaakburgemeester van Nederland'.