Taverbo speelster Nienke Strik uit team 2
Taverbo speelster Nienke Strik uit team 2 Foto: Hans Verberk

JEUGDTAFELTENNISSERS PRESTEREN GOED OP RANGLIJSTTOERNOOI

Remise voor Taverbo tegen De Brug

Voor Taverbo behaalde Staps tweemaal winst, waarbij vooral de wedstrijd tegen Waldo Hagenaars van een bijzonder hoog niveau was. Mangnus won knap een partij en ook Sperling bleef op één winstpartij steken. Staps en Sperling waren ook nog goed voor de dubbel. Aan de kant van De Brug bleef Brouwer zonder winst. Hagenaars won twee partijen en Tiele bleef ongeslagen.

RANGLIJSTTOERNOOI

Bij het ranglijsttoernooi in het Limburgse Maasbracht lieten de jeugdleden van Taverbo-Sabo zich van hun goede kant zien. De beste prestatie werd geleverd door Sanne van der Schoot (10) in de categorie 'Meisjes welpen'. Zij wist het toernooi op overtuigende wijze te winnen. Zonder gameverlies bond zij haar tegenstandsters een voor een aan de zegekar. In de finale speelden voor het eerst de zenuwen op, maar ook deze wedstrijd werd door Van der Schoot zonder gameverlies binnengehaald. Hiermee heeft Van der Schoot een A-licentie verdiend in haar leeftijdsklasse. Dit is de hoogst mogelijke licentie en hiermee hoort ze bij de beste vijf welpen van Nederland. Een mooie prestatie van dit nog jonge talent.

Ook andere jeugdleden van Taverbo-Sabo behaalden goede tot zeer goede resultaten. Nienke Strik liet zien de afgelopen periode flinke progressie geboekt te hebben. Zij behaalde een knappe tweede plaats te behalen bij de meisjes junioren (tot en met 18 jaar). Haar broer Lars was dicht bij een podiumplaats bij de jongens kadetten (tot en met 15 jaar), maar moest in de kwartfinale in de beslissende game nipt zijn meerdere erkennen in de tegenstander. Hetzelfde gold voor Rick van der Schoot, eveneens bij de jongens kadetten. Dani de Rooij en Sjoerd Hendriksen lieten sterk spel zien, maar dit was net niet genoeg om hun poule door te komen.

DERDE PLAATS

Voor het eerste jeugdteam van Taverbo-Sabo stond zaterdag de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. Na de nederlaag in Etten-Leur vorige week kregen de jongens deze week het derde team van Tios '51 uit Tilburg op bezoek. De eerste partij was Dani de Rooij niet in vorm en het eerste punt ging dan ook naar de tegenpartij. Sjoerd van Heerebeek won het volgende duel echter vlot in drie games van Bo Dentz.

In de derde partij kwam Lars Strik op een 2-0 voorsprong in games maar hij had daarna geen grip meer op het spel van Xander de Rooij en gaf deze set in de vijfde game af. Ook voor het dubbelspel waren vijf games nodig en had Tios '51 wederom de langste adem. De tweede helft van de wedstrijd herpakten de jongens zich echter en liep de score vlot op naar een 5-3 voorsprong. Lars Strik had het nog even moeilijk tegen Marie-Louise van Esch die na een 2-0 achterstand terugkwam tot 2-2 maar hij zette deze partij in de vijfde game toch nipt op zijn naam. Met tien punten uit twee wedstrijden staat het eerste jeugdteam voorlopig op een keurige derde plaats in het klassement. Zaterdag 30 september zijn de jongens te gast bij hekkensluiter Flash in Eindhoven.

SENIOREN

Uitslagen afgelopen weekeinde

De Brug 1 - Taverbo-Sabo 1        5-5
Taverbo-Sabo 2 - Hotak '68 1        7-3
Taverbo-Sabo 3 - ATTC '77 1        8-2
Taverbo-Sabo 4 - TIOS '51 5        10-0
Never Despair 6 – Taverbo-Sabo 5        5-5
Valkenswaard 3 – Taverbo-Sabo 6        6-4
Best 2 – Taverbo-Sabo 7        4-6
JCV 10 – Taverbo-Sabo 8        10-0
Irene 7 – Taverbo-Sabo 9        6-4

Programma donderdag 28 september

Unicum 8 - Taverbo-Sabo 6        20.00

Programma zaterdag 29 september

Veldhoven 3 - Taverbo-Sabo 3        20.00

Flash 2 - Taverbo-Sabo 4        20.00

JCV 7 - Taverbo-Sabo 5        20.00

ROTAC '82 2 - Taverbo-Sabo 7        20.00

JCV 9 - Taverbo-Sabo 8        20.00

BSM 3 - Taverbo-Sabo 9        20.00

Programma zaterdag 30 september

SVE 3 - Taverbo-Sabo 1        16.00

Never Despair 2 - Taverbo-Sabo 2        14.00

JEUGD

Uitslagen afgelopen weekeinde

Taverbo-Sabo 1 - TIOS '51 3        7-3
Taverbo-Sabo 2 - Never Despair 2        3-7
Taverbo-Sabo 3 - Irene 1        5-5
Taverbo-Sabo 4 - Bergeijk 2        4-6

Programma zaterdag 30 september

Flash 1 - Taverbo-Sabo 1        11.00

Flash 3 - Taverbo-Sabo 2        11.00

Flash 4 - Taverbo-Sabo 4        11.00

FOTO BOVEN: Nienke Strik nam afgelopen weekeinde deel aan het ranglijsttoernooi in Maasbracht en werd tweede bij de meisjes junioren. Daarnaast kwam ze in actie in het tweede jeugdteam van Taverbo. (Foto: Hans Verberk).


Tweede editie
Obstacle Run

Beginnende en gevorderde sporters, bedrijventeams, kinderen: de Obstacle Run van sportschool 040FIT! is geschikt voor iedereen. De tweede editie van het dit evenement op zondag 1 oktober, waarbij deelnemers allerlei fysieke uitdagingen aangaan, vindt opnieuw plaats in recreatiepark De Langspier.

Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 3,5, 7 of 10,5 kilometer. Iedereen, ook niet-leden van 040FIT, is welkom om deel te nemen aan de Obstacle Run en kan zich inschrijven via www.040fit.nl/obstacle-run. Dit jaar is gekozen om enkele nieuwe onderdelen toe te voegen: de Brabants Centrum Family Run, 040FIT! Family Run (11.15 uur) en de Bedrijven Run (12.00 uur). Voor meer informatie en tickets: www.040fit.nl.

Sanne van der Schoot won in Maasbracht in de categorie meisjes welpen. (Foto: Taverbo-Sabo).