BASKETPLOEG TEN ONDER IN DE BRAKEN

JRC moet meerdere erkennen in Eindhoven

De basketballers van JRC Boxtel speelden zondagmiddag in sportcomplex De Braken hun tweede duel van het seizoen. Tegenstander was BC Eindhoven, die de competitie sterk was begonnen met een ruime overwinning op Wyba uit Wijchen. JRC startte fel aan het duel, maar het tactisch sterke Eindhoven deed de ploeg in de tweede helft de das om. De wedstrijd eindigde in 76-67.

JRC was vooraf al gewaarschuwd. Het Eindhovense team bestaat namelijk veelal uit ervaren spelers die vroeger actief waren in de een na hoogste basketbal-klasse. Bovendien miste de Boxtelse basketbalploeg een aantal sterkhouders, Jelle Jorritsma, Teun van Loon, Corné Linssen en Jaap van Loon lieten verstek gaan. Coen van der Meijden bleek bereid zijn basketbalpensioen uit te stellen, waardoor JRC toch nog kon beschikken over een extra center.

De Boxtelaren begonnen sterk aan de wedstrijd en zetten meteen de toon. In het eerste kwart pakte JRC een voorsprong van tien punten. Aan de hand van een uitstekende spelende Floris de Jongh werd deze lijn doorgezet in het tweede kwart. Eindhoven besloot vervolgens na een achterstand van vijftien punten aan het einde van het tweede kwart een tactische zoneverdediging neer te zetten. Dit betekende dat Eindhoven besloot statischer te verdedigen, waardoor JRC meer ruimte kreeg voor schoten.

Doordat JRC veel schoten miste en een laag percentage vrije worpen raakte, kwam Eindhoven langzaam terug in de wedstrijd. In het vierde kwart nemen de bezoekers de leiding over, die ze uiteindelijk niet meer uit handen gaven. JRC verloor uiteindelijk met 67-76 en had met name in de tweede helft geen antwoord op de tactische wisseling van Eindhoven.

FOTO RECHTS: Speler Ian Rooth (links) in duel met een tegenstander van BC Eindhoven. De Boxtelse ploeg leed een nederlaag in sportcomplex De Braken. (Foto: Hans Verberk).

HANDBOOGVIERTAL EINDIGT ALS DERDE

L'Union Boxtel nog niet in vorm

De tweede wedstrijd van de indoorcompetitie heeft voor het eerste viertal van handboogschutterij L'Union Boxtel nog niet het optimale resultaat gebracht. Vorige week zag het team in eigen huis de teller stoppen op 788 punten en dat resulteerde in een derde plaats op de ranglijst van de ereklasse.

De scores van Ad van de Langenberg (266 punten), Marchel Kluijtmans (261), Frank van Grinsven (261) en Henk Jegers met (247) waren aan de magere kant.

In Schijndel behaalde het tweede viertal van L'Union met een acceptabele score van 769 punten een tweede plaats in de A-klasse. Gerard van der Steen (264 punten) was de beste, gevolgd door Henri van de Broek (254), Ronald Tax (251) en Paul Smolders (235). Reserve Davy Remy reikte tot een totaal van 216 en Dick de Vries tot 215 punten.

Compounder Henry Troeijen noteerde zondag tijdens een individuele inhaalwedstrijd in eigen huis 280 punten; recurveschutter Frans Kluijtmans behaalde 234 punten.

Uitslag jeugdschutters

Junioren: Jaap van Grinsven 273 punten.

Cadetten: Meike van Oss 226; Jelt v.d. Langenberg 219; Sam Spitters 215; Senn Steenbakkers 213; Sylvana v.d. Burgt 181 punten.

Aspiranten: Breanna Vugs 174 punten.

Leijsenven decor voor Boxtels kampioenschap sportvissen

Aan de oever van het Leijsenven in het Boxtelse wandelpark Molenwijk houdt de plaatselijke hengelsportvereniging Ons Genoegen zaterdag 30 september voor het eerst het Open Boxtels kampioenschap. Er is plek voor maximaal veertig sportvissers.

Op vertoon van een geldige vispas van Sportvisserij Nederland kan iedereen deelnemen aan de lokale titelstrijd. Inschrijven is mogelijk via wedstrijden@hsvonsgenoegenboxtel.nl. Belangstellenden dienen zich op de wedstrijddag om 08.45 uur te melden bij het WSD-gebouw aan de Platanenlaan. Daar worden de plekken aan het water verloot.

Van 10.00 tot 15.00 uur worden de hengels uitgegooid. De wedstrijd verloopt volgens het reglement dat is te vinden op de website van Ons Genoegen. Degene die de meeste vissen vangt, wordt uitgeroepen tot winnaar.