Afbeelding
Foto: Peter de Koning

PROEF! Culinair en Slaaphoek bieden kerstpakketten aan

'Luxe hoeft echt niet duur te zijn'

LINDA VAN DE WIEL

Met als slogan 'Koop lokaal, geniet lokaal en steun maatschappelijk lokaal' slaan de Boxtelse ondernemers Yvon Goossens van Proef! Culinair en Brigitte Brok van decoratieshop De Slaaphoek de handen ineen voor een bijzondere samenwerking onder de naam 'Geschenk Lokaal'. Gezamenlijk bieden zij lokale bedrijven cadeaupakketten aan met als thema 'Food and Lifestyle'. En omdat de eerste insteek het aanbieden van kerstpakketten is, gaat een deel van de opbrengst naar de Voedselbank. ,,Want kerst staat in het teken van delen."

De ondernemers hebben in het verleden al eens samengewerkt toen ze afzonderlijk door hetzelfde bedrijf benaderd werden. ,,We zaten meteen op een lijn, we hanteren eenzelfde hoge kwaliteitsstandaard, bieden geschenken aan voor elk budget én elk cadeau wordt met aandacht gemaakt en verpakt", vertelt Yvon.

Brigitte beaamt dit. ,,Het klikte meteen en dus dachten we beiden: waarom zou ik naar een leverancier buiten Boxtel gaan, wanneer er hier heel veel goede ondernemers zitten? Ik houd de samenwerking liever lokaal. Op deze manier versterken we de Boxtelse economie. Zo ging het vroeger ook, met het gevoel dat we het samen moeten doen. En daar redden we het mee. Vandaar dat ons motto Keep it local is."

PERSOONLIJK TINTJE

Bij het samenstellen van de pakketten is de wens van de klant leidend. Zo krijgen geschenken een persoonlijk tintje. ,,Er zijn heel veel mogelijkheden. In sommige bedrijven werken veel mannen en in andere juist veel vrouwen. We bieden geen standaard pakketten. Dat is ook de charme van ons concept. We vinden persoonlijke aandacht essentieel", aldus Yvon.

Brigitte vult aan: ,,En – niet onbelangrijk – we bieden voor elk budget een mooi pakket. Mensen denken bij winkels met als thema Food of Lifestyle vaak dat het meteen ook erg duur is. Maar het mooie is dat luxe niet duur hoeft te zijn. Ook is er geen minimale afname waardoor ook kleine ondernemers bij ons terecht kunnen."

Een gedeelte van de opbrengst van de samenwerking gaat naar de Voedselbank. ,,We willen iets voor de maatschappij doen, iets teruggeven. En omdat we een lokale samenwerking zijn aangegaan willen we ook een Boxtels doel steunen. Vandaar onze keuze voor de Voedselbank", legt Brigitte uit.

In eerste instantie richten Yvon en Brigitte zich op lokale ondernemers. ,,En natuurlijk willen we graag een stukje afzet in de geschenkenbranche creëren en ons werkgebied vergroten. Maar we beginnen bij de Boxtelse bedrijven, de eerste klant heeft zich inmiddels gemeld en we hopen natuurlijk op veel meer afnemers."

FOTO LINKS: Yvon Goossens (links) van PROEF! Culinair en Brigitte Brok van De Slaaphoek bundelden de krachten met 'Geschenk Lokaal'. (Foto: Peter de Koning).


Week van Vaktherapie

In het kader van de eerste Week van de Vaktherapie organiseert het Boxtelse bedrijf 4kids&co van Esther van Loon een tweetal activiteiten. Woensdag 4 oktober vindt vanaf 19.30 uur een gratis workshop over faalangst plaats in de bibliotheek aan de Burgakker. Zaterdag 7 oktober kunnen mensen tussen 09.00 en 12.00 uur een kijkje nemen in de praktijk 4kids&co aan de Bosscheweg 139-i. Kijk voor meer informatie op www.4kidsandco.nl.