DERTIG KUNSTENAARS DOEN MEE

Rode Draad beleeft derde lustrum

Voor het vijftiende jaar op rij zetten beeldend kunstenaars in Boxtel zaterdag 23 en zondag 24 september hun deuren open voor het publiek. Het merendeel van de locaties is in en rond het centrum te vinden, maar ook in de omliggende wijken tonen kunstenaars vanuit hun woning kunstwerken.

Op ruim vijfentwintig locaties worden kunstwerken geƫxposeerd. Dat varieert van galeries tot tuinen en van winkels tot woningen. Meer dan dertig professionele- en amateurkunstenaars uit Boxtel maar ook van daarbuiten, tonen schilderijen, beelden, foto's en andere kunstobjecten.

De Rode Draad dankt zijn naam aan de rode ballonnen die de diverse expositielocaties markeren. Ze zijn beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken. De kunstenaars geven zelf uitleg over hun werk.

GOEDE SIER

Een van de deelnemers aan de Rode Draad is Kunstlicht99. De Boxtelse vereniging van professionele kunstenaars heeft in haar galerie Le Garage aan de Prins Hendrikstraat de expositie Goede Sier ingericht. In het weekeinde is van 12.00 tot 17.00 uur werk van Nina Pjevac (sieraden) en Agnes van Dijk (mode) te zien. De in Zagreb geboren Pjevac (1962-2016) maakte sieraden van gerecyclede materialen. Ook Van Dijk (1962) maakt gebruik van verrassende materialen, maar dan voor modeontwerpen: van mosselschelpen en koolbladeren tot pauwenveren. Galerie Le Garage (Prins Hendrikstraat 43) is in september elke zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Dus ook tijdens de Rode Draad.