Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

BOXTELSE ZWEMMER NAAR NK INDOOR

Luc van Eijndhoven pakt Brabantse titel open water

HENK VAN WEERT

Luc van Eijndhoven (15) uit Boxtel heeft zaterdag een Brabantse zwemtitel op zijn naam geschreven. In de klasse junioren 3 en 4 won hij het kampioenschap op de vrije slag. Zonder in actie te komen overigens. Eind augustus was na drie van de zes wedstrijden al duidelijk dat hij als hoogste op de ranglijst zou eindigen.

De afgelopen jaren zwom Luc van juni tot en met september in open water en was hij steeds van de partij tijdens de strijd om de provinciale en nationale titels. Maar in voorbereiding op zijn deelname aan het Nederlandse indoorkampioenschap vrije slag op de 1.500 meter korte baan, op 20 oktober in het Amsterdamse Sloterparkbad, liet het Boxtelse zwemtalent de nationale open-waterwedstrijden deze keer schieten. Vorig jaar won hij daar nog nationaal juniorengoud op de 2,5 kilometer. Wel deed hij aan vier van de zes wedstrijden om de Brabantse titel mee. Met succes.

1.200 PUNTEN

Zijn eerste wedstrijd won Luc begin augustus in Breda en daarmee verdiende hij 300 punten voor het eindklassement. Aan het einde van die maand kwam hij in Eindhoven en Oosterhout in actie waar hij opnieuw als eerste eindigde en mocht hij dus andermaal twee keer 300 punten bijschrijven. Daarmee was wel duidelijk dat niemand de Boxtelaar nog voorbij kon streven. Toen hij begin september in Sleeuwijk nogmaals iedereen achter zich liet, was het puntentotaal tot 1.200 gestegen en daarmee was Luc verzekerd van de Brabantse titel.

De laatste twee wedstrijden, in Vught en Oss, liet hij daarom voorbijgaan. Enerzijds om te kunnen trainen voor het NK in Amsterdam, anderzijds om zijn lichaam de nodige rust te kunnen bieden. Na afloop van de laatste wedstrijd om de Brabantse titel, afgelopen zaterdag in Oss, nam Luc zijn prijs in ontvangst.

Luc heeft een relatief rustig open-waterseizoen achter de rug. Dit komt doordat zwembond KNZB de indoorkampioenschappen lange baan, waaraan de zwemmer ook deelneemt, heeft vervroegd. In voorgaande jaren vonden deze in januari plaats. Nu zijn de Brabantse kampioenschappen in november en de Nederlandse kampioenschappen in december.

FOTO ONDER: Luc van Eijndhoven uit Boxtel won vier van de zes wedstrijden om het Brabants kampioenschap zwemmen in open water en was daarmee ongenaakbaar voor zijn tegenstanders. Zaterdag nam hij zijn gouden plak in ontvangst. (Foto: Albert Stolwijk, februari 2017).


Sportvissers strijden om Boxtels kampioenschap bij Leijsenven

Aan de oever van het Leijsenven in het Boxtelse wandelpark Molenwijk houdt de plaatselijke hengelsportvereniging Ons Genoegen zaterdag 30 september voor het eerst het Open Boxtels kampioenschap. Er is plek voor maximaal veertig sportvissers.

Op vertoon van een geldige vispas van Sportvisserij Nederland kan iedereen deelnemen aan de lokale titelstrijd. Inschrijven is mogelijk via wedstrijden@hsvonsgenoegenboxtel.nl. Belangstellenden dienen zich op de wedstrijddag om 08.45 uur te melden bij het WSD-gebouw aan de Platanenlaan. Daar worden de plekken aan het water verloot. Van 10.00 tot 15.00 uur worden de hengels uitgegooid. De wedstrijd verloopt volgens het reglement dat is te vinden op de website van Ons Genoegen.

,,Voor onze interne wedstrijden was dit jaar onvoldoende animo", meldt voorzitter Louis Josiassen van Ons Genoegen. ,,Om mensen toch in de gelegenheid te stellen deel te nemen aan een wedstrijd is besloten deze 'Open Boxtel' te organiseren."

Degene die de meeste vissen vangt, wordt uitgeroepen tot winnaar.