Afbeelding
Foto:

COMPENSATIE VOOR AUTOVAKKEN DIE OP DE MARKT VERDWIJNEN

Nieuwe parkeerplekken bij Zusterspad

Nadat drie weken geleden de nabijgelegen oude boomgaard en omgeving werden omgedoopt tot parkje Indenhof, is nu de volgende fase aangebroken voor de herinrichting van het centrum van Boxtel. Aannemingsbedrijf Jan van den Boomen uit Liempde is gestart met de aanleg van nieuwe parkeerplekken aan het Zusterspad. Een groenstrook grenzend aan de pastorietuin wordt daarvoor opgeofferd.

Er worden twintig nieuwe parkeervakken aangelegd ter compensatie van de plaatsen die volgend najaar verdwijnen op de Markt. Een deel van dat aantal wordt gerealiseerd aan het Zusterspad; dat gebeurt de komende weken. Daarna worden de bestaande autovakken in de buurt, aan de Mgr. Bekkersstraat en Dr. Van Helvoortstraat, heringericht zodat meer mensen er hun voertuigen kwijt kunnen.

Als deze werkzaamheden achter de rug zijn, wordt de zogeheten binnentuin van het gemeentehuis omgebouwd tot parkeerterrein. In het gebiedje bij de openbare fietsenstalling aan de Rechterstraat kunnen straks dertig automobilisten hun voertuig kwijt. Tegen betaling, dat wel. Want net als aan het Zusterspad komen ook in de binnentuin parkeermeters te staan.

FOTO BOVEN: Aan het Zusterspad worden nieuwe parkeervakken aangelegd. Rechts woonzorgcentrum Elisabethsdael. (Foto: Henk van Weert).