PLEKKEN ACHTER BIEB EN IN KASTEELPARK

Dommeltheater creëert extra zichtlocaties voor het publiek

De organisatoren van het Dommeltheater hebben voor het publiek extra plekken gecreëerd om de vaarstoet zondag 24 september door het centrum van Boxtel goed te kunnen zien. ,,De rivieroever achter de bibliotheek en Sint-Petrusschool is een mooie locatie, maar ook in kasteelpark Stapelen is volop ruimte", stelt voorzitter Paul van Alphen van stichting Dommeltheater.

Achter lunchroom Meneer van Dommelen wordt een zittribune opgebouwd, maar die is deels gereserveerd voor genodigden. Naast het waterschap en het gemeentebestuur van Boxtel, zijn daar ook vertegenwoordigers van andere gemeenten aan de Dommel te vinden. Alle gemeenten, van Peer in België tot en met 's-Hertogenbosch, zijn uitgenodigd: colleges van B. en W., maar ook kunststichtingen. ,,In ieder geval hebben de wethouders Mary-Ann Schreurs en Alexander Holstein, respectievelijk uit Eindhoven en Waalre, toegezegd te komen", aldus Van Alphen.

REGIONAAL UITBOUWEN

De Dommelgemeenten zijn benaderd om het Dommeltheater in de toekomst ook regionaal uit te bouwen. Dat gebeurt dit jaar al dankzij de medewerking van een groep uit zowel Sint-Oedenrode als Sint-Michielsgestel.

Aan de overkant van de tribune, op de oostelijke Dommeloever, kunnen toeschouwers aan de achterkant van de bibliotheek en de Sint-Petrusschool een plekje vinden. Die locatie is bereikbaar via de poort aan de Rechterstraat, tussen opticien Pearle en de Zwaanse Brug. Daarnaast zijn zichtplaatsen beschikbaar in kasteelpark Stapelen.

Vanwege de tribune wordt het parkeerterrein aan de Prins Hendrikstraat zondag geheel afgesloten; zaterdag en maandag is vanwege het opbouwen en afbreken van de tribune slechts de helft van het aantal parkeerplaatsen beschikbaar.


Smartlappenavond

In grand café Rembrandt aan de Rechterstraat 56 klinken maandag 25 september diverse smartlappen en zeemansliedjes. Het Dükerskoor nodigt het publiek uit om mee te zingen en deelt tekstbundels rond. De meezingavond begint om 20.00 uur, een uur eerder gaat de zaal open. De toegang is gratis.