Afbeelding
Foto: Iris Kappers

PRIJSUITREIKING OP MAANDAG 9 OKTOBER IN EDE

Iris Kappers: twee nominaties Trinity Trophy

Iris Schoenmakers van Iris Kappers en een team dat bestond uit modellen, een stiliste, visagiste en fotograaf trokken in juli een hele dag uit voor deelname aan de kapperswedstrijd Trinity Hair Care Trophy. Vrijdag werd bekend dat de kapsalon in twee van de vier categorieën genomineerd is voor de finale. Maandag 9 oktober wordt duidelijk of de kapsalon de bokaal mee naar Boxtel mag nemen.

,,We hebben al drie keer eerder deelgenomen aan de wedstrijd en wisten daarom dat we de uitslag van de voorronde per post zouden krijgen", aldus Schoenmakers. ,,De postbode beloofde eerder langs te komen, maar uiteindelijk kregen we het leuke nieuws via een bezorger die twee pakketjes bij zich had. Daarin zaten de foto's van de modellen waarmee we zijn genomineerd." In de categorie 'dames' is Schoenmakers zelf genomineerd. Zij gaf model Anouk Driessen een nieuwe look. Haar collega Patty Zwinkels is genomineerd in de categorie 'heren'. Zij voorzag model Jeroen van de Ven van een hippe haarcoupe. ,,Via Facebook hebben we een oproep gedaan voor haarmodellen", legt Schoenmakers uit. ,,Vooraf hebben we bepaald wat we wilden creëren. Uiteindelijk hebben we daar de juiste mensen bij gezocht."

De eigenaresse van Iris Kappers aan de Molenstraat geeft aan dat zij en haar team dit jaar 'enorm hebben uitgepakt'. ,,Je legt de lat ieder jaar weer een stukje hoger. Bovendien word je uitgedaagd om creatief met je vak bezig te zijn en dat is erg leerzaam", vertelt Schoenmakers. ,,Het leuke is dat de foto's ook weer zorgen voor inspiratie bij klanten. Naar de rode haarkleur die we hebben gebruikt bij Anouk, is veel vraag." Iris Kappers zocht tijdens de voorronde de samenwerking met Mark van de Moosdijk, eigenaar van lunchroom Meneer van Dommelen nabij de Zwaanse Brug. Op die locatie werd de fotoshoot in juli gehouden. Ook de fluisterboot van Rob Strik werd gebruikt.

Per categorie zijn er drie kapsalons uit Nederland genomineerd. De prijsuitreiking vindt plaats op maandag 9 oktober. De winnaars in de verschillende categorieën ontvangen een bokaal. Daarnaast wordt de betreffende foto met het model geplaatst in een gerenommeerd kapperstijdschrift.

FOTO BOVEN: Met de kapsels van Anouk Driessen (bovenste rij, tweede van rechts) en Jeroen van de Ven (bovenste rij, tweede van links) is Iris Kappers genomineerd in twee categorieën van de Trinity Hair Care Trophy.