Voor het eerst in de 65 jaar van haar bestaan telt KBO Boxtel tweeduizend leden. Van links naar rechts de nieuwe leden Frans en Tonnie Welvaarts en de KBO-bestuurders Sina van Alphen, Betsie van der Sloot en Corrie van de Laar. (Foto: Daisy Renders).
Voor het eerst in de 65 jaar van haar bestaan telt KBO Boxtel tweeduizend leden. Van links naar rechts de nieuwe leden Frans en Tonnie Welvaarts en de KBO-bestuurders Sina van Alphen, Betsie van der Sloot en Corrie van de Laar. (Foto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

BOXTELSE OUDERENBOND VERRAST TONNIE EN FRANS WELVAARTS

KBO begroet tweeduizendste lid...

,,Mijn schoonzussen zijn al jaren lid en vroegen steeds: 'Kom er toch ook bij'. Vorige week trof ik de voorzitter op het terras van de Jacobushof en zei ik dat ze me maar in moest schrijven", vertelt Tonnie Welvaarts (77). En dus stond Betsie van der Sloot - dat was de bewuste voorzitter - maandagmiddag met twee andere bestuursleden van de Katholieke Bond van Ouderen op de stoep bij. Mét bloemen en chocoladebollen.

Voor het eerst in de 65 jaar dat de Boxtelse afdeling van de belangenorganisatie voor senioren bestaat, telt de ledenlijst tweeduizend namen. Een mijlpaal dat wel wat extra aandacht verdient, stelt Van der Sloot. Samen met Sina van Alphen en Corrie van de Laar ging zij deze week op bezoek bij Tonnie en haar man Frans.

,,Ik heb inmiddels het boekje met het activiteitenprogramma van de KBO in de bus gehad. We hebben nog nooit ergens aan meegedaan, maar dat moet er nu toch maar eens van komen", grinnikte Tonnie. Ze heeft nog geen keuze gemaakt uit het programma-aanbod, maar heeft diverse leuke activiteiten gezien. ,,Mijn man is een jaar ouder en nog heel vitaal. Die voelt zichzelf nog te jong om bij de KBO te gaan. Maar hij zal er nu niet aan ontkomen om af en toe mee te gaan naar bijeenkomsten."

Onder het motto 'Springlevend' viert KBO Boxtel het 65-jarig bestaan met diverse activiteiten die anders zelden of nooit op het programma staan.