De start van de 49e Sparrenbosloop die AV Marvel traditiegetrouw organiseert in bosgebied Sparrenrijk. De vijftigste editie vindt plaats op zondag 29 oktober. (Foto: Hans Verberk).
De start van de 49e Sparrenbosloop die AV Marvel traditiegetrouw organiseert in bosgebied Sparrenrijk. De vijftigste editie vindt plaats op zondag 29 oktober. (Foto: Hans Verberk). Foto:

AV MARVEL VOEGT KIDSRUN TOE

Gouden Sparrenbosloop vol variatie en uitdaging

Traditioneel staat op de laatste zondag van oktober de Don Quichotte Sparrenbosloop van atletiekvereniging Marvel op het programma. Dit jaar vindt de vijftigste editie plaats; aanleiding voor de organisatie om de opzet van de wedstrijd en het parcours te vernieuwen.

Zo is in bosgebied Sparrenrijk een nieuw parcours uitgezet dat meer afwisseling en uitdagingen biedt aan de deelnemers. ,,Gezelligheid en sport komen nu samen in een avontuurlijke bosloop", laat AV Marvel weten.

KIDSRUN

Lopers kunnen kiezen uit 3,3, 6,7 of 10 kilometer. Voor de eerste drie mannelijke en vrouwelijke lopers op de maximale afstand worden prijzen beschikbaar gesteld. Alle onderdelen starten om 11.00 uur. Voor de jeugd van zes tot en met twaalf jaar wordt om 10.30 uur een speciale kidsrun over 1.500 meter gehouden. De kosten bedragen een euro, begeleiders lopen gratis mee.

Vanwege het gouden jubileum van de Sparrenbosloop krijgen alle deelnemers na afloop een herinnering en een feestelijke verrassing. Ook worden vijftien entreebewijzen verloot voor Oertijdmuseum Boxtel.

VOORINSCHRIJVING

De start van het evenement is nabij de ingang van Sparrenrijk aan de Molenwijkseweg te Boxtel. Vooraf inschrijven is mogelijk tot en met 25 oktober via de website www.avmarvel.nl. De kosten voor 3,3 kilometer bedragen vijf euro, deelnemers aan de 6,7 kilometer betalen zes euro en de maximale afstand (10 kilometer) kost zeven euro. Jongeren van 13 tot en met 15 jaar mogen maximaal een ronde lopen en betalen in de voorinschrijving drie euro.

Mensen die vooraf inschrijven, kunnen op 29 oktober vanaf 09.15 uur hun startnummer ophalen bij het inschrijfbureau nabij het parcours. Daarnaast is het ook mogelijk om op de dag zelf in te schrijven tegen een meerprijs van één euro.