Afbeelding
Foto: Hans Verberk

LIEMPDSE HOCKEYSTERS WINNEN IN SPORTPARK BOLAKKERS: 6-2

Vrouwen HCL kloppen Den Bosch 11

Het eerste vrouwenteam van de Liempdse hockeyclub HCL heeft zondag in eigen huis een overwinning geboekt op HC Den Bosch. Aan het einde van de eerste helft stond de thuisploeg al met 5-1 voor; na de thee scoorden beide ploegen elk nog eenmaal in sportpark Bolakkers.

HC Den Bosch opende de score vanuit een strafcorner die snoeihard werd ingeslagen. Dankzij dit tegendoelpunt werden de speelsters van HCL wakker en startten ze de aanval.

Al snel werd de gelijkmaker aangetekend en stond het sein op groen voor nóg meer treffers. Het Liempdse elftal won uiteindelijk dankzij doelpunten van Loes Swinkels, Willeke Bekkers (beiden tweemaal), Mieke Beerens en Alina Bekkers.

FOTO BOVEN: HCL-hockeyster Lola van Overbeek wordt belaagd door de in het zwart-geel spelende tegenstander uit 's-Hertogenbosch. (Foto: Hans Verberk).


TEGENSTANDER OVERKLAST HANDBALSTERS A-JEUGD

HCB '92 komt nipt tekort tegen EHV

De vrouwenploeg van de Boxtelse handbalvereniging HCB '92 trof in de tweede wedstrijd van het veldseizoen het sterke EHV. Hoewel beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, ging de tegenstander uit Eindhoven met de winstpunten naar huis: 20-25.

Al snel in de wedstrijd viel het eerste doelpunt aan Boxtelse zijde. Judit Bànyai tekende voor de openinstreffer. Het Eindhovense team speelde de bal vervolgens in snel tempo rond. Door het goede samenspel pikte zij enkele doelpunten mee. HCB '92 moest in de verdediging veel sturen en aansluiten. De speelsters vonden elkaar wel regelmatig in de aanval waardoor goals werden gemaakt werden door Hèlen Berkelmans, Annemarie Sens en Bànyai. Aan het einde van de eerste helft wist EHV nog enkele malen te scoren vanuit de linkerhoek. Het bracht de ruststand op 12-14 in het voordeel van de bezoekers.

Na de thee begon HCB '92 met goede moed. Mandy van Abeelen benutte de toegekende penalty met een stuitbal, maar daarna was de Boxtelse handbalploeg niet meer alert genoeg in de verdediging. Hierdoor kon EHV makkelijk scoren. Zowel afstandsschoten als penalty's werden benut, waardoor het verschil tussen beide teams opliep naar vijf punten. Een snelle aanval die goed werd afgerond door Susan van den Berg, een snelle uitbraak van Berkelmans en enkele goede doelpogingen van Bànyal vanuit de rechtse hoek konden niet meer voorkomen dat EHV met de winst naar huis ging.

A-JEUGD

De A-jeugd van HCB '92 startte zondagochtend al vroeg aan de wedstrijd tegen Elshout. De tegenstander kwam goed uit de startblokken en wist dan ook snel twee break-outs achter elkaar te scoren. Hierna was het Bruni van de Biggelaar die vanaf de cirkel het eerste doelpunt voor HCB maakte en ook Gitte Vanhout wist vanuit haar vaste hoekpositie te scoren.

Elshout zette goed druk waardoor haar cirkelloopster vrijkwam en de ploeg kon scoren. Maar ook Van de Biggelaar was alert en wist te scoren door de bal tussen de benen van de keepster te spelen. In het begin van de eerste helft waren beide teams gelijkwaardig aan elkaar. Daarna liep Elshout uit, onder andere door een penalty, snelle aanvallen en de juiste druk. De ruststand was dan ook 3-8 in het voordeel van de tegenstander.

In de tweede helft liepen de bezoekers nog verder uit. De handbalsters van HCB '92 kregen ook kansen, maar die werden niet allemaal benut. Wel wist Lieke van Rooij een penalty te scoren. Elshout bleef vervolgens maar snelle aanvallen spelen en goed druk zetten. Met hier en daar een wisseltje gooide de tegenstander de ballen strak in de hoeken. Vanhout kwam nog een keer langs haar tegenspeelster en maakte een onhoudbaar doelpunt. Ondanks de goede start van HCB '92 werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 5-17 voor Elshout.

Uitslagen afgelopen weekeinde

HCB '92 recr. - Leende        9-6

HCB '92 E1 - PSV        10-11

HCB '92 DC1 - Roef        19-12

HCB '92 DA1 - Elshout        5-17

HCB '92 DS1 - EHV        20-25

Programma zaterdag 23 september

Someren - HCB '92 E1        10.00

Elshout - HCB '92 DC1        11.35

Programma zondag 24 september

Taxandria - HCB '92 DA1        11.35

Witte Ster - Zephyr/HCB '92 HC1        13.45

Toernooi rolstoelteam HCB '92        11.00

Programma maandag 25 september

HCB '92 recr. - EHV        20.00


Volop activiteiten tijdens
Burendag Oranjefonds

Het Oranje Fonds heeft als doel contacten en verbindingen te leggen tussen groepen mensen, waardoor de organisatie allerlei sociale initiatieven steunt. Zo wordt jaarlijks een Burendag georganiseerd, waarvoor wijken en straten plannen konden indienen voor activiteiten op zaterdag 23 september en een financiële bijdrage van het Oranje Fonds konden krijgen.

Burendag is bedoeld om wijkbewoners bij elkaar te brengen die tegelijkertijd iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Ook in Boxtel, Gemonde en Esch vinden komend weekeinde weer allerlei activiteiten plaats. Zo zijn inwoners welkom bij buurtkamer Forofiet aan het Ronduutje om samen de handen uit de mouwen te steken en zowel het binnen- als buitenterrein een opknapbeurt te geven. Ook in de Berkengaard en De Pellenwever in de wijk Oost gaan inwoners samen aan de slag om hun buurt fleuriger te maken.

In Gemonde gaan vrijwilligers aan de slag om de straten Slothoef en Diepenbroek een opknapbeurt te geven. Zo wordt onder meer zwerfvuil geruimd.

MOESCHTUIN

In Esch kunnen mensen op de koffie in de moESCHtuin aan de Witvensedijk 2B. In de gezamenlijke moestuin van het dorp - kunnen de bezoekers ook actief bezig zijn door jams en chutneys te maken van groente en fruit. Inwoners van De Venakker houden een lichtjestocht door de wijk.

Kijk voor meer informatie op de website www.burendag.nl.

FOTO LINKS: Bewoners van complex De Rietstok in Gemonde gebruikten Burendag vorig jaar om de binnentuin een opknapbeurt te geven. (Archieffoto: Annelieke van der Linden).

Afbeelding