BOKKENTOCHT

Bokbier centraal
tijdens rondgang
langs kroegen

De zesde editie van de Bokkentocht vindt dit jaar plaats op zondag 1 oktober. Tijdens deze (fiets)tocht langs vijf cafés in de gemeente Haaren, waaronder Ons Café in Esch, staat bokbier centraal. Deelnemers kopen voor tien euro een kaart, waarmee ze in iedere horecagelegenheid een proefglas bokbier krijgen en een bijpassend hapje. Vanaf 12.00 uur kan gestart worden.

Ieder jaar doen ruim honderd mensen mee aan de Bokkentocht, voornamelijk op de fiets. Maar er zijn ook bijzondere voertuigen, zoals huifkarren en een oude SRV-wagen, die door de vier dorpen van de gemeente Haaren trekken. Behalve Ons Café in Esch liggen de volgende cafés aan de route: De Heeren Janssen en De Bolle Keizer in Helvoirt, De Michel in Haaren en 't Gommelen in Biezenmortel.

RONDE VAN VIJF

Ieder café schenkt een ander bokbier en bij iedere deelnemer kan een stempel gehaald worden. Met een volle kaart maken mensen kans op hun eigen gewicht in liters bokbier. De winnaar wordt bekendgemaakt op 5 oktober. Overigens introduceren de vijf cafés binnenkort een soortgelijke tocht, die het hele jaar door te maken is, getiteld 'De ronde van vijf'. Voor 12,50 euro is in ieder café dan een speciaalbier te proeven; de route start met koffie met iets lekkers.


Wandeling over
wilde vruchten
in de Kampina

Mensen die meer willen weten over vruchten in de natuur én de ontstaansgeschiedenis van de Kampina, kunnen zaterdag 23 september om 10.00 uur deelnemen aan een ochtendwandeling door het gebied.

Dieren snoepen rijkelijk van vruchten in de natuur. Maar de ene vrucht is de ander niet. Sommige vruchten zijn vroeg rijp, de andere laat of worden pas lekker na een goede nachtvorst! Tijdens deze wandeling ontdekken deelnemers meer over deze wonderlijke wereld en krijg je meer informatie over de historie van de Kampina.

Deze wandeling is gericht op volwassenen. Vertrekpunt om 10.00 uur is de parkeerplaats nabij de Posthoornseweg en burgemeester Van den Oeverweg in Oisterwijk. Leden van Natuurmonumenten betalen voor vijf euro voor deze excursie; voor niet-leden bedragen de kosten acht euro. Aanmelden is mogelijk via www.natuurmonumenten.nl/agenda.