NEDERLAAG HOCKEYMANNEN IN HELMOND

Vrouwenploeg MEP wint met ruime cijfers

De vrouwen van de Boxtelse hockeyvereniging MEP boekten zondag een ruime overwinning in en op Goirle (1-4). De ploeg van trainer Lorenzo Westreenen staat na twee wedstrijden bij de gewenste eerste drie ploegen. Voor de hockeymannen lijkt die positie nog wat ver weg. De ploeg van Eric Verzijden leed een 'ingecalculeerde' nederlaag bij titelkandidaat Helmond (4-1).

De MEP-vrouwen hadden zondag de nodige hinder van het hobbelige blauwe veld in Goirle. In de beginfase waren beide teams aan elkaar gewaagd, maar na een kwartier namen de hockeysters het heft in handen en drongen ze Goirle terug. Marleen Bordat opende de score uit een strafcorner en voor de rust bracht Noortje Willemsen de stand op 0-2.

Na de thee kwam een getergd Goirle uit de kleedkamer en had MEP het even moeilijk. De gastvrouwen scoorden, maar deze aansluitingstreffer bracht de bezoeksters niet in de problemen. Via Philine Peperkamp en opnieuw Bordat nam de ploeg gedecideerd afstand: 1-4. Coach Westreenen noemde het een mentale overwinning. Hij was tevreden met het resultaat, maar vond wel dat zijn ploeg in de tweede helft een duidelijk mindere fase had. Dat mag zondag 24 september niet meer gebeuren. Dan wacht nieuwkomer Civicum. Afslag in Cuijk om 12.30 uur.

INGECALCULEERD

De mannen van MEP troffen zondag kampioenskandidaat Helmond. Coach Verzijden had een verlies min of meer al ingecalculeerd en wilde deze tegenstander liefst zo vroeg mogelijk treffen in de competitie. Hoewel de Boxtelaren in de eerste helft goed tegenstand boden, werden twee rebounds uit de strafcorners MEP fataal.

In de tweede helft scoorde Guus van Gardingen tegen (2-1) en keerde de hoop terug in de Boxtelse harten. MEP kreeg wat meer grip op het spel, maar Helmond counterde feilloos naar de 4-1. Assistent-coach Tieske Pronk vond dat de ploeg ondanks de nederlaag goed had gespeeld. Helmond was duidelijk het betere team. Zondag 24 september moeten de punten weer gepakt worden tegen Oss. Dat zal niet gemakkelijk worden. Afslag om 14.45 uur.

Helmond        2-6        Hopbel        2-3
Venlo        2-6        Oss        2-3
Weert        2-6        HCAS        2-2
Berkel Enschot        2-4        HOD        2-0
MEP        2-3        Maastricht        2-0
Concordia        2-3        Rosmalen        2-0