Jong en oud kreeg zondag les tijdens de open tennisdag van LTV De Merletten. (Foto: Guus van Griensven).
Jong en oud kreeg zondag les tijdens de open tennisdag van LTV De Merletten. (Foto: Guus van Griensven). Foto: Guus van Griensven

Open Tennisdag De Merletten in trek bij negentig deelnemers

Veel oefenen en volleren in Molenwijk

TENNIS

Ruim negentig mensen, in leeftijd variërend van 4 tot 75 jaar, namen zondag enthousiast deel aan de jaarlijkse open tennisdag van LTV De Merletten in sportpark Molenwijk. Mede-organisator Jeroen van Beers spreekt van een zeer geslaagde middag: ,,Dezen open dag was een feestje voor de tennissport."

Remi de Jager verzorgde een gezellige en leerzame tennisclinic. Vanaf oktober gaat zijn trainersorganisatie de tennislessen verzorgen bij LTV De Merletten. De Jager keert daarmee terug op zijn oude nest, waar hij jarenlang actief was in het hoogste herenteam van de vereniging. Pascal de Jager en Max Peters geven de tennislessen.

Van service tot backhand

Tijdens de clinic kwamen alle facetten van het tennisspel aan bod: van service tot backhand, van volley tot smash.

De beginners kregen niet alleen tips óp de baan, maar ook ernaast. Om een goed beeld te krijgen van de vereniging, werden ze wegwijs gemaakt door enkele leden. ,,Onder meer over de wekelijkse husselavond, informatie over het afhangen en de vele activiteiten en evenementen," aldus Van Beers. Op de dag zelf mocht de tennisvereniging zestien nieuwe leden verwelkomen.