Afbeelding
Foto:

VOORBEREIDING OP DE BASISSCHOOL

Nu ook peuteropvang bij De Toverboom in Esch

Kinderdagverblijf De Toverboom in Esch biedt kleinschalige kinderopvang voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Nieuw in het aanbod is peuteropvang, specifiek voor peuters van twee tot vier jaar. De peuteropvang gaat plaatsvinden op maandag, dinsdag en/of donderdag van 09.00 tot 12.00 uur en besteedt extra, gerichte aandacht aan de ontwikkeling van deze leeftijdsgroep.

De Toverboom bestaat sinds 2013 en kende sindsdien een enorme groei. ,,We begonnen met de opvang van één kindje", zeggen eigenaressen Mieke te Brake en Esther van Overbeek. ,,Dat kindje ging afgelopen jaar naar de basisschool en omdat ze niet in Esch woont, was het een echt afscheid. Ze gaat ergens anders naar de buitenschoolse opvang. Dat betekende tranen bij ons allemaal." Het is tekenend voor De Toverboom. Hoewel het kinderdagverblijf inmiddels aan negentig kinderen opvangt biedt, blijft de kleinschaligheid behouden. ,,De sfeer is gemoedelijk", zegt Te Brake. ,,Esther en ik begeleiden zelf de groep, samen met onze vier andere leidsters, dus er zijn hier geen managers. We kennen alle kinderen en ouders. Het contact met ouders is persoonlijk en dichtbij. We denken mee en kunnen snel dingen regelen of oplossen."

DIERTJES

De goede sfeer maakt het kinderdagverblijf populair, bij kinderen en ouders uit Esch, maar ook uit Boxtel en Vught. De ligging van De Toverboom, aan De Ruiting in het buitengebied en met allerlei diertjes op het terrein, maakt het extra aantrekkelijk. ,,Het belangrijkst vinden ouders toch dat goede gevoel dat ze bij ons hebben; het gevoel dat ze hun kinderen in vertrouwde handen achterlaten."

UITDAGING

Nieuw in het aanbod van De Toverboom is de peuteropvang, voor kinderen van twee tot vier jaar, op maandag, dinsdag en/of donderdag van 09.00 tot 12.00 uur. Peuteropvang is de opvolger van wat voorheen peuterspeelzaalwerk heette. ,,In de peuteropvang werk je met een heel duidelijke structuur en vanuit een ontwikkelings- en observatieprogramma. Bij de kinderopvang kijk je naar het algemene beeld van het kind; bij de peuteropvang let je gerichter op bijvoorbeeld de taal-, of sociaal-emotionele ontwikkeling. De peuters krijgen meer uitdagende activiteiten aangeboden, in een klein groepje leeftijdsgenoten, als voorbereiding op de basisschool."

Het is mogelijk om alleen van de peuteropvang van De Toverboom gebruik te maken, maar een combinatie met de kinderopvang kan ook. Er zijn subsidieregelingen voor werkende en niet-werkende ouders. Aanmelden kan vanaf nu. Meer info via www.kdvdetoverboom.nl, via kdvdetoverboom@gmail.com of tel. 06-57 72 09 42 (Mieke of Esther).