Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

GROOTS OPGEZET FEESTWEEKEINDE OP EVENEMENTENTERREIN D'N TIP

Gouden Kromploegers pakken uit

Met optredens van onder meer het Amerikaanse discofenomeen The Trammps, maar ook schlagerzanger Dennie Christian, heeft de Liempdse hofkapel De Kromploegers zich komend weekeinde verzekerd van grote namen. Bovendien laat het immer enthousiaste showorkest zelf óók nadrukkelijk van zich horen tijdens de viering van het gouden bestaansjubileum. Dat wordt drie dagen op rij gevierd in en rond een enorme feesttent op evenemententerrein D'n Tip.

The Trammps, de legendarische band uit New York, komt speciaal voor het optreden in de feesttent op D'n Tip naar Nederland komt en vertolkt samen met De Kromploegers onder meer de discohit 'Disco Inferno'. Onder de titel Back 2 The Music loopt morgenavond, vrijdag 22 september een disco- en soulfeest van stapel in de tent die plaats biedt aan ruim tweeduizend bezoekers. Naast The Trammps treedt ook de Nederlandse vrouwengroep Diva's of Dance voor het voetlicht; die opent de avond om 19.00 uur. Er zijn nog toegangskaarten te koop voor 17,50 euro.

OKTOBERFEST

Zaterdag 23 september start om 18.00 uur de vierde editie van het Oktoberfest van De Kromploegers. De twaalfhonderd kaarten waren eerder dit jaar binnen tien minuten uitverkocht. Het feestweekeinde wordt zondag 24 september afgesloten met Proef Lokaal Liempde, dat wordt omschreven als het grootste tapasdiner van Het Groene Woud; diverse hobbykoks bereiden vanaf 13.00 uur kleine culinaire lekkernijen. De proeverij wordt georganiseerd in samenwerking met SPPiLL, Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde.

FOTO BOVEN: De Liempdse hofkapel De Kromploegers timmert al een halve eeuw aan de weg. Oók buiten het carnavalsseizoen is de formatie een populaire feestband. (Foto: Albert Stolwijk, 2015).


Gimmese Smart

Het gemeentehuis in Sint-Michielsgestel aan het Meanderplein vormt woensdag 27 september het decor voor een muzikale avond: smartlappenkoor Gimmese Smart uit Gemonde en het Poolse koor Bel Canto brengen vanaf 19.30 uur volksliederen ten gehore. De toegang is gratis.