DRIEDAAGS EVENEMENT VOOR JONG EN OUD

Velder staat in teken
van Jacht & Buitenleven

Schapen hoeden, boogschieten, wild slachten, kleiduivenschieten, rijden in een terreinwagen: dit soort activiteiten zijn vanaf morgen te vinden in Liempde. Landgoed Velder staat namelijk van vrijdag 22 september tot en met zondag 24 september in het teken van de beurs Jacht & Buitenleven. Het jaarlijkse evenement pakt ook deze editie uit met alles wat de outdoorfanaat nodig heeft.

De organisatie heeft voor de beurs een aantal bijzondere activiteiten in petto. Zo laat een smid zijn werk zien en is er ook een schapenherder op Velder aanwezig. Die laatste toont met zijn kudde schapen en getrainde honden hoe het vak als herder in de praktijk werkt.

Maar ook voor modernere bezigheden is gezorgd. Zo kunnen bezoekers in een simulator hun schietvaardigheden testen door zich in te schrijven voor een clinic. En het is bovendien mogelijk om rijvaardigheden te testen; tijdens Jacht & Buitenleven is het mogelijk een 4 X 4-terreinwagen uit te proberen.

WILD

De beurs zou geen Jacht & Buitenleven mogen heten als er niets werd gedaan met het wild. Daarom doet ook slagerij ter Weele uit het Gelderse dorpje Oene de beurs aan om een demonstratie wildslachten te organiseren.

Bovendien zijn er veel kraampjes met wildkookboeken, kookpotten en buitenkookgerei én worden er kookdemonstraties gegeven. Daarnaast wordt er voor de bezoekers ook een restaurant met terras opgetuigd op het landgoed.

WAPENS

Uiteraard staat de beurs vol met de nieuwste apparatuur op het gebied van verrekijkers, jachtwapens, jachtkleding, schietstokken, messen en wat dies meer zij. ,,Alle bekende merken zijn vertegenwoordigd", laat de organisatie weten. En wie ook een wapen wil gebruiken, kan terecht bij het kleiduifschieten op vertoon van een jachtakte, schietverlof, schietpaspoort of een pas van de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie.

De organisatie van de beurs wil dat Jacht & Buitenleven ook een plek wordt voor het gezin om zich te vertoeven. Tijdens de beurs is er namelijk ook pijl-en-boogschieten, uitleg over vuurstenen en een springkussen voor de kleinsten.

KAARTJES

Toegang tot de beurs kost 12.50 euro voor één dag en 25 euro voor het gehele weekend. Kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen. Tickets zijn te bestellen op de website van de organisatie: www.jachtenbuitenleven.nl. Ook aan de kassa zijn kaartjes verkrijgbaar.

De Jacht & Buitenlevenbeurs wordt iedere dag gehouden van 10.00 tot 18.00 uur. Parkeren kan op 'Hollands Diep' ten oosten van het spoor tussen Boxtel en Eindhoven. Het tarief bedraagt zes euro per dag.