Afbeelding
Foto: Peter de Koning

HENK EN ANGELIQUE WAGENAARS HEROPENEN BEDRIJFSPAND

Afval en puin: het is een schone zaak

HENK VAN WEERT

Na bijna een jaar lang verbouwen en verhuizen zijn Henk en Angelique Wagenaars klaar voor een feestje. Donderdag 28 september heropent burgemeester Mark Buijs van de gemeente Boxtel hun volledig vernieuwde bedrijfspand van H. Wagenaars BV aan de Industrieweg 9 op bedrijventerrein Ladonk. Op die plek zat eerder Holland Recycling, dat onderdeel uitmaakt van hun onderneming. Dat bedrijf is verkast naar de Schouwrooij, waar ook afvalverwerker Milieu Service Brabant (MSB) al was gevestigd.

MSB en Holland Recycling sluiten qua bedrijfsactiviteiten volgens Henk Wagenaars beter op elkaar aan. Daarom is besloten tot reshuffelen op de locaties. Aan de Schouwrooij legt Holland Recycling zich toe op de verwerking van afgedankte elektronische apparatuur, terwijl MSB in de hele provincie Noord-Brabant actief is op het gebied van afvalinzameling. Op de locatie aan de Industrieweg is H. Wagenaars BV gespecialiseerd in bouw- en grondstoffen. ,,We breken er puin en hergebruiken dat in bijvoorbeeld de vorm van beton", vertelt Henk. ,,Tijdens de feestelijke bijeenkomst willen we de andere ondernemers van Ladonk graag laten kennismaken met hetgeen hier zoal gebeurt. Onder meer met een nieuwe bedrijfsfilm die dan in première gaat", aldus Angelique.

De verhuizing van de bedrijven heeft alles te maken met het feit dat Wagenaars enkele jaren geleden besloot om een strook van zijn grond op het terrein aan de Schouwrooij te verkopen aan de gemeente Boxtel. Die krijgt daarmee bij de straat Colenhoef ruimte voor de nieuw aan te leggen noordelijke ontsluiting van bedrijventerrein Ladonk via de Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg (VLK). ,,Van het een kwam het ander. We kregen toestemming om de al langer gewenste muur om ons perceel aan de Schouwrooij te realiseren. Bovendien werd de houtversnipperaar die we daar in bedrijf hadden, verplaatst naar Ecopark in Breda."

BLIKVANGERS

Het pand aan de Industrieweg is onder leiding van sKin Architects volledig vernieuwd. De werkplaats achter de kantoren aan de voorkant is omgetoverd tot een fraaie ontmoetingsplek voor vergaderingen en andere bijeenkomsten. Een wand met uitvergrote foto's uit de oude doos én het vrachtwagentje waarmee de overgrootvader van Henk in 1929 de basis legde voor het bedrijf, zijn daar de blikvangers. ,,In deze oldtimer zijn Henk en ik getrouwd", lacht Angelique. ,,Het voertuig werd er destijds speciaal voor opgeknapt. De verf was nog nat toen ik instapte. Dus je snapt wat er gebeurde met mijn trouwjurk..."

De vernieuwde voorgevel is door Adri van Weert vakkundig opgemetseld met gezaagde betonstenen en een diepe voeg en geeft het pand een compleet nieuw en vooral ook modern aanzien. Dit alles straalt, samen met het in (eigen) beton gegoten bedrijfslogo en een verzorgd wagenpark uit, dat puin en afval bij Wagenaars op een nette en verantwoorde wijze wordt verwerkt.

Op de vraag of de bedrijven van Wagenaars hiermee klaar zijn voor een nieuwe start, denkt Henk (45) even na. ,,Nee, zo wil het niet noemen. We gaan verder waar we mee bezig waren. Er is ook geen streven om groter te groeien. Toen ik het bedrijf in 2001 overnam van mijn vader Tonny, heb ik bewust het toenmalige transport- en aannemingsbedrijf afgestoten en de onderneming kleiner gemaakt. We hebben nu iets meer dan veertig medewerkers in dienst, waarvan ik merk dat zij hart hebben voor de zaak."

Henk Wagenaars is directeur van zowel H. Wagenaars Grond- en Bouwstoffen BV als MSB. Voorts is hij met Mark Kuijken en Dennis Bekkema aandeelhouder van Holland Recycling. Bekkema heeft daar als directeur de leiding.

FOTO BOVEN: Henk en Angelique Wagenaars bij het in (eigen) beton gegoten beeldmerk van hun volledig vernieuwde bedrijfspand aan de Industrieweg. (Foto: Peter de Koning).


Jesse van de Sande opent showroom aan Havervelden

Jesse van de Sande Interieurs, sinds 2011 actief in Boxtel, opent komend weekeinde een showroom aan de Havervelden 3 op industrieterrein Ladonk. Bezoekers zijn welkom op zaterdag 23 september van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 24 september van 13.00 tot 17.00 uur.

Het bedrijf is gespecialiseerd in het vervaardigen van meubels en interieurs, zowel voor binnen als buiten de woning. ,,Onze showroom geeft een inkijkje in wat wij doen en wat wij voor iemand kunnen betekenen op het gebied van wonen, interieur en maatwerk", aldus Van de Sande. De meubels die te bezichtigen zijn, worden regelmatig gewisseld.

Na het openingsweekend is de showroom van maandag tot en met zaterdag geopend van 09.00 tot 16.00 uur of op afspraak buiten de reguliere openingstijden. Meer informatie: www.jessevandesande.nl.