NEDERLAAG VOOR EERSTE LIBRETEAM

Onderlinge duels tussen biljartteams van 't Ivoor

Twee teams van de Boxtelse biljartvereniging 't Ivoor gingen onderling de strijd met elkaar aan: het eerste recreantenteam libre pakte de winst tegen het tweede team. 't Ivoor 6 en 7 vochten in het driebanden een robbertje.

Terwijl twee teams van 't Ivoor tegen elkaar streden, leed het eerste libreteam een nederlaag tegen Haarsteeg: 27-28. Don van der Wiel en Chris Fasseur wonnen nog wel hun partij, maar dat bleek niet genoeg voor de winst. Fouad Hasbani bleef steken op zeven punten.

Het tweede team daarentegen won wel van zijn tegenstander Royal. Peter Franken deed met name van zich spreken door een moyenne te halen van 7,69. Ad van Os won ook en Peter van Giersbergen scoorde acht punten. Ook het derde team pakte de winst. Theo van Dongen, Math Hendriks en Leo Huijbers wonnen van hun directe tegenstanders van Haarsteeg.

Het treffen tussen 't Ivoor 1 en 2 bij recreanten libre werd een duidelijke prooi voor het eerste team dat 39 punten scoorde. Theo Verhagen, Peter Franken en Henk van Boxmeer wonnen. Hasbani kwam in


Negen teams
nemen deel
aan BRTC

TAFELTENNIS

De Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) start maandag 25 september met een nieuw seizoen. Net als vorig jaar doen er negen teams mee.

De wedstrijden worden gespeeld op maandagavond, gaan van start tussen 20.00 uur en 20.30 uur en duren tot ongeveer 23.00 uur. Er wordt gespeeld in de accommodatie van tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo aan de Voetboog in Boxtel

Taverbo-Sabo 3, de kampioen van vorig seizoen, moet het dit seizoen stellen zonder Daan de Koning die goed was voor liefst 41 winstpunten uit 45 gespeelde wedstrijden. Dat betekent dat er dit jaar weer een open strijd om het kampioenschap plaatsvindt zonder dat vooraf een favoriet kan worden aangewezen. Iedereen die een kijkje wil nemen bij de wedstrijden, is elke maandagavond welkom in de speelzaal van Taverbo-Sabo.

De competitie gaat 25 september van start met een duel tussen De Dommel en Taverbo-Sabo 3. De Firma Fotografie neemt het op tegen het tweede team van Taverbo-Sabo, terwijl Rotsvast en De Horntreffers elkaar treffen. De voor 25 september geprogrammeerde wedstrijd tussen de teams van grand café Rembrandt en Taverbo-Sabo 1 is uitgesteld wegens blessures van twee spelers van Taverbo en wordt op een later tijdstip ingehaald. Het team van Taverbo-Sabo 4 is vrij.

zijn partij slechts vijf caramboles tekort. Het derde team verdedigde de eerste plaats op de ranglijst met verve doordat Wim van Dijk, Frans Maas en Frans van de Boogaard hun partijen wonnen. Harrie Verhoeven scoorde acht punten. Het vierde team speelde gelijk.

Een opvallende wedstrijd vond plaats bij het onderdeel driebanden klein: de ontmoeting tussen het zesde en zevende recreantenteam. 't Ivoor 7 was de bovenliggende partij en haalde zelfs op één carambole na de maximale score, die André Vissers tekort kwam om zijn partij te winnen. Jan Tils en Johan Beaard wonnen. In de avondcompetitie van het driebanden klein, ging 't Ivoor ten onder tegen Kup 77 door met 20-30 te verliezen. Team driebanden groot boekte daarentegen een prima winst tegen Rio Bar 2. Leo van Westelaken, Bernhard Legierse en Louis van der Meijden wonnen allemaal. Van Westelaken was de man van de avond door in zijn laatste vier beurten zeventien caramboles te stoten en een slotserie neer te zetten van acht caramboles op een rij.

Uitslagen 11 t/m 14 september

LIBRE

't Ivoor 1 - BBG Haarsteeg 2        27-28

't Ivoor 2 - Royal        28-22

't Ivoor 3 - BBG Haarsteeg 3        30-18

RECR. LIBRE

't Ivoor 2- 't Ivoor 1        30-39

't Ivoor 3 - Vlijmendorp 4        38-28

Hart v. Brabant 1 - 't Ivoor 4        34-34

RECR. 3-BAND

't Ivoor 7 - 't Ivoor 6        29-22

3-BAND KLEIN

't Ivoor 1 - KUP 77        20-30

3-BAND GROOT

Rio Bar - 't Ivoor 1        26-30

Programma maandag 25 september

Triangel Bar 1 - 't Ivoor 1        13.00

De Hazelaar 1 - 't Ivoor 1        19.30

Programma dinsdag 26 september

De Vliedberg 3 - 't Ivoor 4        13.00

't Ivoor 1 - Wapen v. Eerschot 1        19.30

't Ivoor 1 - Ons Moeder 3 BND 1        20.00

't Ivoor 3 - Wapen v. Eerschot 3        20.00

Programma woensdag 27 september

't Ivoor 6 - 't Ivoor 5        13.00

't Ivoor 2 - Krijt op Tijd 3        20.00

Programma donderdag 28 september

't Ivoor 7 - De Luchtschippers 1        13.00


Rolstoeltennis Thadia

Stichting Rolstoeltennis Thadia, waarvan de rollers allemaal lid zijn van tennisvereniging Die Braecke in Boxtel, organiseert zondag 24 september een zogeheten Integratie Tennis Toernooi. Voor de achttiende keer gaar rolstoeltennissers samen met lopers de strijd aan voor de trofee. Tevens houdt de stichting een open dag voor nieuwkomers; zij kunnen sportrolstoelen uitproberen. Het evenement vindt plaats op de banen van tennisvereniging Thadia in Sint-Michielsgestel aan de Eikenlaan 3 en duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur. Meer informatie is verkrijgbaar via telefoonnummer (073) 551 30 92 of www.rolstoeltennis.nl.