Tweede plaats voor eerste viertal van L'Union Boxtel

Leden van handboogschutterij L'Union Boxtel hebben vorige week weer een begin gemaakt met de regionale indoorcompetitie. In Schijndel trad het eerste viertal aan in de hoogste ereklasse, terwijl het tweede viertal naar Eerde afreisde voor de competitie in de klasse A.

In de regionale indoorcompetitie schieten de deelnemers vanaf 18 meter in beurten van tien maal drie schoten waarbij ze voor elke beurt twee minuten de tijd krijgen. Het eindresultaat van de drie beste schutters bepaalt hoeveel wedstrijdpunten de viertallen krijgen.

Het eerste viertal kreeg het in Schijndel niet voor elkaar een goede score neer te zetten. Alleen clubkampioen Frank van Grinsven kwam met 274 punten goed voor de dag. Ad van de Langenberg (256 punten), Marchel Kluijtmans en Henk Jegers, beiden met 253 punten, lieten gaandeweg de wedstrijd steken vallen zodat het eindresultaat van 683 punten een heel eind onder het kunnen bleef. Toch was de score goed genoeg voor een tweede plaats in deze ronde. Alleen Concordia uit Sint-Oedenrode, met in haar gelederen WK-ganger Rick van den Oever, deed het beter.

In Eerde bleef het tweede viertal met een score van 659 punten steken op een vierde plaats in de klasse A. Ook hier slechts een goede score en wel voor Gerard van der Steen (271 punten). Paul Smolders reikte tot 246, Ronald Tax tot 242 en Henri van de Broek behaalde 238 punten. Reserve Frans Kluijtmans, weer actief na een lange blessureperiode, behaalde 214 punten, terwijl Dick de Vries en Davy Remy tot respectievelijk 211 en 203 punten kwamen.


Keurmerk
voor Select

Vakmanschap, veiligheid en verantwoordelijkheid. Dat zijn de drie pijlers van het keurmerk van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) dat sinds 2015 aan steeds meer gevels van frituurbedrijven verschijnt. Sinds vorige week hangen het schildje en certificaat ook bij eetwinkel Select aan de Sint-Severusstraat in Boxtel.

Vakvereniging ProFri wil vakmanschap zichtbaar maken en keurt bedrijven op deskundigheid, vakbekwaamheid, gastvrijheid, productkennis, voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit. Een bezoek van een 'mystery guest' en een gesprek toonden aan dat eigenaar Jack van Hal van Select en zijn medewerkers deze kwaliteiten in huis hebben.