Afbeelding
Foto: Hans Verberk

TANAKA TE STERK VOOR EERSTE JEUGDTEAM TAVERBO

Taverbo boekt winst en staat derde

Als underdog in de titelstrijd in de hoofdklasse kwam Slagvaardig vorig seizoen verrassend bovendrijven. Nu is het zaak om te vechten voor lijfsbehoud in de landelijke competitie.

Taverbo speelde zondag met nieuwe aanwinst Amber van de Velde in de gelederen, aangevuld met routiniers Stefan Bernhardt en Michel Sperling. Marlotte Staps bleef deze wedstrijd op de bank. Het drietal uit Rheden bestond uit Rik de Boer, Remco van Domburg en Joep de Boer. In zijn eerste partij had Sperling het bij vlagen lastig; Rik de Boer zorgde met zijn spel voor de nodige problemen. Uiteindelijk wist Sperling deze wedstrijd na een flinke achterstand in de vierde game alsnog te winnen.

Bernhardt had een zware middag en kwam duidelijk niet in de buurt van zijn normale niveau. In zijn wedstrijd tegen Van Domburg kwam hij de eerste game nog goed mee, maar daarna kwam Bernhardt er niet meer aan te pas en werd de stand gelijk getrokken door zijn tegenspeler. Van de Velde speelde een demonstratiewedstrijd tegen Joep de Boer in de derde partij van de dag. Met haar verzorgde spel oogstte ze bewondering bij zowel het schaarse publiek als de tegenstander. Ook de dubbel van Sperling en Van de Velde ging overtuigend in drie sets naar Taverbo, wat een 3-1 voorsprong opleverde. Rik de Boer zorgde vervolgens voor de 3-2, door in vier sets van Bernhardt te winnen. Sperling en Van de Velde wonnen ieder hun partij tegen respectievelijk Joep de Boer en Van Domburg, wat de stand op 5-2 bracht. Toen stokte het even aan de kant van Taverbo. Bernhardt kon ook tegen Joep de Boer geen vuist maken en Van de Velde verloor in een goede wedstrijd in vijf sets van Rik de Boer. De laatste wedstrijd was voor Sperling die tegen Van Domburg de eindstand op 6-4 bracht.

Na de eerste speelronde is al meteen duidelijk wat de onderlinge verhoudingen in deze poule zijn. Zowel TT Nijmegen 1 als De Brug 1 hebben dit weekend klinkende overwinningen geboekt en staan fier bovenaan. Taverbo vindt zichzelf terug op de derde plaats. Zaterdag 23 september staat de lastige uitwedstrijd tegen De Brug op het programma en zal Taverbo proberen haar huid duur te verkopen.

JEUGD

Zaterdag begon voor de jeugd van Taverbo na een korte zomerstop de najaarscompetitie. Het eerste team dat dit seizoen debuteerde in de hoofdklasse trof in Etten-Leur meteen een sterke tegenstander. De eerste helft van de wedstrijd hadden de tafeltennissers het moeilijk en lukte het hen niet om grip op de tegenstander te krijgen. Daarna leken ze zich te herpakken en lukte het Sjoerd van Heerebeek om de zesde partij na vier games in winst om te zetten. Lars Strik, die dit seizoen debuteert in het eerste jeugdteam, voegde hier in de daaropvolgende partij meteen een punt aan toe. Toen Van Heerebeek ook de daaropvolgende partij won, laaide de hoop op een gelijkspel op maar de laatste twee partijen had Tanaka toch de langste adem.

SENIOREN

Uitslagen afgelopen weekeinde

Taverbo-Sabo 1 - Slagvaardig 1        6-4

TTC Middelburg 4 - Taverbo-Sabo 2        5-5

Taveres 1 - Taverbo-Sabo 3        3-7

Meppers 1 - Taverbo-Sabo 4        5-5

Taverbo-Sabo 5 - HITA '79 2        7-3

Taverbo-Sabo 6 - ATTC '77 3        6-4

Taverbo-Sabo 7 - Always Fair 3        3-7

Taverbo-Sabo 8 - Rotac '82 4        5-5

Taverbo-Sabo 9 - Always Fair 4        3-7

Programma vrijdag 22 september

Never Despair 6 - Taverbo-Sabo 5        20.00

Valkenswaard 3 - Taverbo-Sabo 6        20.00

Best 2 - Taverbo-Sabo 7        20.00

JCV 10 - Taverbo-Sabo 8        20.00

Irene 7 - Taverbo-Sabo 9        20.00

Programma zaterdag 23 september

De Brug 1 - Taverbo-Sabo 1        15.00

Taverbo-Sabo 2 - Hotak '68 1        15.00

Taverbo-Sabo 3 - ATTC '77 1        15.00

Taverbo-Sabo 4 - TIOS '51 5        15.00

JEUGD

Uitslagen afgelopen weekeinde

Tanaka 2 - Taverbo-Sabo 1        7-3

Unicum 1 - Taverbo-Sabo 2        4-6

Unicum 2 - Taverbo-Sabo 3        5-5

Meppers 2 - Taverbo-Sabo 4        4-6

Programma zaterdag 23 september

Taverbo-Sabo 1 - TIOS '51 3        10.30

Taverbo-Sabo 2 - Never Despair 2        10.30

Taverbo-Sabo 3 - Irene 1        10.30

Taverbo-Sabo 4 - Bergeijk 2        10.30

FOTO BOVEN: Amber van de Velde, de nieuwste aanwinst in het eerste team van Taverbo-Sabo, won samen met Michel Sperling het dubbelspel tegen Slagvaardig. (Foto: Hans Verberk).


Rugbyers Ducks
nemen revanche

Brabarians, het combinatieteam dat bestaat uit spelers van rugbyclub Ducks, The Dukes en Oisterwijk Oysters, nam in zijn eerste thuiswedstrijd in Oisterwijk overtuigend revanche op het verlies in de eerste wedstrijd. Wageningen werd met een monsterscore van 104-7 verslagen.

De selectie van Brabarians was voor deze wedstrijd aangevuld met onder meer jongere rugbyers die over de nodige snelheid beschikten. Het zorgde er in combinatie met de aanwezige routiniers in het team voor dat Wageningen geen kans maakte. Nu is het zaak deze lijn door te trekken. Dit moet gebeuren tegen De Eilanders op Goeree-Overflakkee bij Middelharnis. Deze recent opgerichte rugbyclub doet voor het eerst mee met de competitie. De jeugdteams van Ducks spelen zaterdag 23 september thuis bij clusterpartner rugbyclub Eindhoven.

Uitslagen zaterdag 16 september
Cubs: Bokkenrijders Roermond - Ducks        15-14
Jun.: Wasps Nijmegen - Ducks        53-0
Uitslag zondag 17 september
Brabarians - Wageningen        104-7
Programma zaterdag 23 september
Cubs: Ducks - Oysters        11.00
Jun.: Ducks - Tilburg        12.00
Colts: Ducks - Haarlem        13.00
Programma zondag 24 september
Senioren: Eilanders - Brabarians        14.30