Afbeelding
Foto: Hans Verberk

KIDSRUN, WANDELTOCHTEN EN HARDLOOPROUTES IN GEMONDE

Tweede Profielloop trekt 250 sporters

Waar vorig jaar nog 182 kinderen en volwassenen aan de start stonden van de eerste editie van de Profielloop in Gemonde, trok het evenement dit jaar meer deelnemers. 250 mensen kozen voor een van de onderdelen die het evenement te bieden had: de Kidsrun, hardloopwedstrijden of wandeltochten.

Ondanks de mindere weersvoorspellingen, scheen de zon volop. ,,Dat zorgde ervoor dat iedereen volop genoot van de Profielloop", laten David Mornout en Robin Bogers weten. Het duo bedacht vorig jaar het plan om als eindexamenopdracht een hardloopwedstrijd te organiseren en trok ook de kar van de tweede editie. Om ook wandelaars naar het evenement te trekken, werden twee tochten van 5,5 en 10 kilometer toegevoegd aan het programma.

KIDSRUN

Het evenement startte met de Kidsrun, een loop voor basisschoolleerlingen over het terrein van voetbalvereniging Irene. ,,Helaas hebben we geen uitslag van de Kidsrun kunnen opmaken vanwege het onoverzichtelijke parcours", aldus de organisatoren. Om de dertig jonge lopers die zondag deelnamen aan de Profielloop te compenseren, mogen zij de volgende editie gratis meedoen.

Volwassenen konden kiezen uit twee hardloopwedstrijden en twee wandeltochten, over dezelfde lengtes: 5,5 en 10 kilometer. Tobias van Roon trok in de loopwedstrijd over 5,5 kilometer aan het langste eind in een tijd van 22:16 minuten, terwijl Margo Heurman met 24:04 minuten won bij de vrouwen. Leon van der Rijt (39:14 minuten) en Janny Maas (44:14) schreven de wedstrijd over 10 kilometer op hun naam. Zeventig mensen genoten van een van de wandeltochten door Gemonde.

Deejay Jop Krijnen en de slagwerkgroep van muziekvereniging Sint-Lambertus zorgden voor de muzikale omlijsting. ,,We hebben veel moois om op terug te kijken", aldus de organisatie. De volledig lijst met uitslagen is te vinden op de website www.profielloop.nl.

FOTO BOVEN: Nick Verhoeven (links), inmiddels woonachtig in Wijchen maar afkomstig uit Boxtel, werd tweede op de 10 kilometer. (Foto: Hans Verberk).


Obstacle Run
040FIT!: geschikt
voor iedereen

Beginnende en gevorderde sporters, bedrijventeams, kinderen: de Obstacle Run van sportschool 040FIT! is geschikt voor iedereen. De tweede editie van het dit evenement, waarbij deelnemers allerlei fysieke uitdagingen aangaan, vindt opnieuw plaats in recreatiepark De Langspier.

Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 3,5, 7 of 10,5 kilometer. Iedereen, ook niet-leden van 040FIT, is welkom om deel te nemen aan de Obstacle Run en kan zich inschrijven via www.040fit.nl/obstacle-run. Dit jaar is gekozen om enkele nieuwe onderdelen toe te voegen zodat ook kinderen en personeelsleden van bedrijven kunnen deelnemen: de Brabants Centrum Family Run (10.45 uur), 040FIT! Family Run (11.15 uur) en de Bedrijven Run (12.00 uur).

Voor de twee Family Runs zijn elk 150 kaarten beschikbaar. Leden van stichting Brabants Centrum die een voucher voor het onderdeel afhalen bij het kantoor aan de Prins Bernhardstraat 5, mogen voor 10 euro deelnemen aan de Family Run. Deze bon geldt voor een volwassene en twee kinderen tussen de 6 en 15 jaar. Een ticket voor de 040FIT! Family Run is af te halen bij de Boxtelse sportschool aan de Brederodeweg 24, óók voor niet-leden. Bedrijven kunnen in teams van minimaal vijf mensen deelnemen aan de Obstacle Run. De kosten voor vijf deelnemers bedragen 75 euro. Ieder extra teamlid kost 10 euro.

De Kidsrun trok dertig jonge lopers. (Foto: Hans Verberk).