HONKBALLERS BOEKEN VERDIENDE ZEGE TEGEN STARLIGHTS

Softbalsters laten winst glippen

De vrouwenploeg van honk- en softbalvereniging JRC Ducks reisde zaterdag af naar Zwijndrecht voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen. Ondanks een ruime voorsprong werd de overwinning toch uit handen gegeven: 8-7. De honkballers sloten hun wedstrijd positief af met een zege op Schijndel: 5-9.

Zwijndrecht is een lastige tegenstander voor de softbalsters. Thuis werd nog nooit gewonnen van de ploeg. In de eerste inning zette Ducks meteen flink druk. Er werden liefst drie punten gescoord. Ook verdedigend was de Boxtelse ploeg sterk, waardoor de tegenstander niet tot scoren kwam. In de tweede inning vielen geen punten, maar in de derde inning pakte Ducks de draad weer op. Dankzij het aanvallende spel werd weer een punt gescoord: 0-4.

In de vierde inning veranderde de tussenstand niet; in de vijfde inning wel. Zo scoorde Ducks opnieuw een punt. Ondanks dat de wedstrijd nog niet over was, kwam de overwinning wel dichtbij. Maar Zwijndrecht gaf zich niet zomaar gewonnen. De ploeg sloeg honkslag na honkslag, terwijl de softbalsters van Ducks wat foutjes maakten. Hierdoor scoorde Zwijndrecht liefst vijf punten scoren in één inning.

Ducks kwam niet tot scoren in de zesde inning, in tegenstelling tot Zwijndrecht: 6-5. In de zevende inning was het er op of eronder: de Boxtelse softbalploeg moést scoren. Dat lukte. Er werden drie honkslagen geslagen en fouten afgedwongen, waardoor Ducks op voorsprong kwam: 6-7. Verdedigend moest nu foutloos gespeeld worden. Hoewel dit Ducks lukte, konden de Boxtelse vrouwen niet voorkomen dat Zwijndrecht twee honkslagen sloeg. Zo scoorde Zwijndrecht in de slotfase twee punten en glipte de overwinning toch nog door de vingers van Ducks.

INFIELD HITS

Voor de Boxtelse honkbalformatie stond het voorlaatste duel van het seizoen op de agenda: een uitwedstrijd tegen Starlights in Schijndel, een goede bekende. In de vorige ontmoeting won Ducks overtuigend, maar de ploeg wist dat ze een goede wedstrijd neer moest zetten om een kans te maken.

In de eerste inning zette Ducks meteen druk en scoorde maar liefst tweemaal, mede door 'infield hits' van Max Denteneer en Bram van der Horst. Starlights reageerde sterk en startend werper Jeroen van Nes incasseerde direct een homerun. Door goed loopwerk van de tegenstander en een fout scoorde Starlights nog twee punten: 3-2. Het bleef stil tot aan de vierde inning. Toen breidden de Boxtelaren de score uit en op honkslagen van Thor van den Dool en Jan van der Wielen werden drie punten gescoord, geholpen door een paar foutjes aan Schijndelse zijde. Starlights trok de stand echter gelijk in de gelijkmakende helft van de inning: 5-5.

Hierna domineerde Van Nes de slagploeg van Starlights en Ducks bleef druk zetten. Zo dwongen de Boxtelse honkballers voldoende veldfouten af en sloegen zij op de juiste momenten honkslagen. Starlights bleef verslagen achter.

RECREANTENTOERNOOI

Ducks organiseert zaterdag 23 en zondag 24 september voor de 28e keer het recreantentoernooi. In een iets andere opzet dan voorgaande edities spelen zestien teams uit het hele land een weekeinde lang softbal in sportpark Den Wielakker. Zo zijn onder meer clubs uit Leeuwarden, Dronten, Uithoorn van de partij. Uiteraard strijden ook de ploegen van Ducks mee om de eer. Voor de deelnemers en fans van softbal is er zaterdag traditiegetrouw een barbecue en aansluitend een feestavond met muziek. Het recreantentoernooi is voor iedereen vrij toegankelijk.

Uitslagen dinsdag 12 september

Sb U17: Nuenen-Ducks        7-4

Sb U17: Nuenen - Ducks        3-23

Uitslagen zaterdag 16 september

Hb jun.: Ducks - Cheetahs        19-4

Sb asp.: Ducks - Stags        5-13

Sb U17: Stags - Ducks        1-13

Sb U17: Stags - Ducks        1-22

Hb pup.: Ducks - Royals        4-7

Hb asp.: Ducks - PSV        3-8

Sb sen.: Zwijndrecht - Ducks        8-7

Uitslagen zondag 17 september

Sb asp.: Blue Lions - Ducks        21-11

Hb sen.: Starlights - Ducks 1        5-9

Hb sen.: Uden Red Sox - Ducks 1        2-12

Programma donderdag 21 september

Sb U17: Nuenen - Ducks        19.00/21.00

Programma zaterdag 23 september

Hb asp.: Cardinals - Ducks        12.30

Hb asp.: Ducks - Cardinals        14.30