MANNENPLOEG JRC BOXTEL OPENT SEIZOEN MET ZEGE

Basketballers JRC winnen in slotfase

De seizoensstart van de basketballers van JRC Boxtel is zaterdag geƫindigd in een overwinning. Zij wonnen hun eerste wedstrijd in de tweede divisie van Tower Jumpers uit Barneveld met 70-83.

Het basketbalteam kende voor dit seizoen niet veel personele wijzigingen. Alleen speler Felix Stegeman verliet het team. Robin Hulskes kwam over uit het tweede team en neemt zijn plaats in. Deze wedstrijd ontbrak hij echter nog. Ook kan er vanaf dit seizoen een beroep worden gedaan Jur van Bussel.

Tijdens de wedstrijd was te merken dat de grotendeels behouden selectie zijn vruchten afwerpt. Vanaf de start van de wedstrijd zette JRC de toon. Vorig seizoen laakte het tegen Tower Jumpers nog aan intensiteit en hard verdedigen. Zaterdag bleek echter het tegenovergestelde waar.

JRC zette vanaf het begin de wedstrijd naar zijn hand. Na het eerste kwart stond het 16-19 in het voordeel van de Boxtelse basketballers. In het volgende kwart gingen zij op dezelfde voet verder. De basketballers wisten het fysiek aanvallende spel van Tower Jumpers te pareren door zelf ook fysiek te verdedigen. Uiteindelijk breidde de ploeg de voorsprong tot de rust zelfs uit naar 30-39.

STARTBLOKKEN

In het derde kwart schoot Tower Jumpers uit de startblokken. De Barnevelders scoorden direct zes punten op rij waardoor het verschil werd teruggebracht naar drie. Even daarna wisten de Barnevelders de stand zelfs gelijk te trekken naar 47-47. Desalniettemin voelden de spelers van JRC dat zij de wedstrijd in handen hadden. Aan het einde van het derde kwart pakten ze alsnog een kleine voorsprong: 56-60.

TANDJE BIJ

Vooral in het vierde kwart schakelden de Boxtelse basketbalspelers een tandje bij. Dit was direct te merken. Teun van Loon gooide de wedstrijd in het slot. Hij scoorde alleen al elf punten in het laatste kwart waarmee hij een enorm belangrijk aandeel had in de eindstand: 70-83. Over de hele wedstrijd maakte Van Loon 28 punten. Ook Mitchell Hendriks scoorde er met 24 punten lustig op los tegen de Tower Jumpers.

JRC won de eerste wedstrijd van het seizoen van een geduchte tegenstander en directe concurrent voor het eindklassement. Dit was daarom een belangrijke zege voor de Boxtelaren.

LSV nog niet klaar voor competitie

Het eerste elftal van LSV uit Lennisheuvel kon ook het derde bekerduel niet winnen. Tegen de op papier gelijkwaardige ploeg van HSE uit Eindhoven leek het lange tijd uit te draaien op een gelijkspel. In de slotfase grepen de Eindhovenaren echter alsnog de winst.

Een aantal spelers van LSV moest zich afmelden voor het thuisduel tegen de Eindhovense club. Tijdens de warming-up bleek nog eens dat een drietal voetballers ook niet fit genoeg was om te starten. Desalniettemin golfde het spel lange tijd op en neer. De sfeer was vriendschappelijk; beide teams hadden geen vooruitzichten meer op een vervolg in de bekercompetitie.

In de 37e minuut kwam LSV ongelukkig op achterstand. Keeper Lars Kruijsen beoordeelde een moeilijke terugspeelbal van Abdelatif Azammad verkeerd waardoor de bal in het eigen doel verdween.

PENALTY

Na de rust was LSV sterker. Halverwege de tweede helft werd Mo Kissami onderuitgehaald in het strafschopgebied van de tegenstander. De scheidsrechter legde de bal op de stip en Thijs Verhagen benutte de penalty foutloos. Het leek op een gelijkspel af te stevenen maar in de slotfase gooide een heuse scrimmage voor het doel van LSV roet in het eten; HSE besloot de wedstrijd met 1-2 in haar voordeel.

Zondag 24 september start de eerste competitie voor LSV. De ploeg reist dan naar Tilburg voor het duel tegen Broekhoven.

JO17-1: LBC - RKDSV        13.00

FOTO ONDER: Aan de bal is LSV-speler Bradley Fecunda. In Lennisheuvel verloor zijn ploeg met 1-2 van HSE uit Eindhoven. (Foto: Hans Verberk).