Sherrel Sambo hakt de 1-0 binnen voor DVG. Met twee doelpunten had hij een belangrijk aandeel in de 6-2 overwinning op Ollandia. (Foto: Toon van Ruremonde). Foto: Toon van Ruremonde

Geen vervolg voor DVG in de beker ondanks ruime winst

DVG domineerde zaterdag in het bekerduel tegen Ollandia. In de wedstrijd die, in het verleden een spannende derby was, bleek het krachtsverschil te groot om van een spannende wedstrijd te kunnen spreken. Het werd 2-6 voor de Liempdse voetballers.

De opdracht van trainer Henk van Hattum was vanaf de eerste minuut duidelijk: zodra Ollandia in balbezit kwam, moest DVG veel druk uitoefenen. Dat zorgde ervoor dat Liempdenaren de bal telkens snel heroverden.

HAKJE

In de vierde minuut werd dit al beloond. Een hoekschop van Wilco Voets tikte, werd door Sherrel Sambo achter het standbeen handig binnengetikt: 0-1. Kort daarna schoot Bart de Windt bal voorlangs.

Enige tijd later ging een voorzet over iedereen heen en kwam deze terecht bij de volledig vrijstaande Tarn van de Wiel. Hij schoot met zijn wreef de bal diagonaal binnen: 0-2. Ollandia kwam in de eerste helft nauwelijks over de middenlijn. De enige kans volgde uit een snelle counter, maar door teveel getreuzel kwam het uiteindelijk niet tot een doelpoging.

DVG daarentegen scoorde nog twee keer in de eerste helft. De Windt legde een bal panklaar ter hoogte van de penaltystip voor Sambo die zijn tweede doelpunt van de dag scoorde. Kort voor de rust was een prachtig genomen vrije trap van Peter Versantvoort onhoudbaar voor de doelman van Ollandia.

VENIJNIG SCHOT

Na de thee liet DVG de teugels iets varen en speelde Ollandia aanvallender. Sambo maakte echter zijn hattrick bijna compleet toen hij plots van dichtbij wegdraaide van zijn directe tegenstander. Zijn schot belandde desalniettemin op de kruising.

Ollandia scoorde vervolgens alsnog de 1-4 uit een goed uitgevoerde aanval. De Liempdenaren breidden daarna de voorsprong weer uit: halverwege de tweede helft werd een hoekschop van DVG door verdedigers van Olland verlengd. De mee naar voren gekomen Sander van de Ven wist met een venijnig schot een klein gaatje tussen de spelers te vinden: 1-5. Ver in blessure tijd maakte Luuk van de Ven vervolgens de 1-6. Het slotakkoord was toch nog voor de thuisploeg die meteen na de aftrap de eindstand op het scorebord zette: 2-6.

Ondanks de ruime winst van de Liempdse ploeg, wist ook voetbalvereniging Schijndel haar wedstrijd tegen Boskant te winnen. Hierdoor is DVG alsnog uitgeschakeld in de beker.

Bekersucces is echter nog steeds mogelijk in Liempde. Het tweede elftal werd namelijk poulewinnaar door de voorronde ruim te winnen van Heeswijk met 2-5.