VCB BIEZENMORTEL SCOORT ZESMAAL TEGEN ESSCHE BOYS

Scheidsrechter laat verstek gaan in Esch

Door het ontbreken van een scheidsrechter kreeg het derde bekerduel van voetbalclub Essche Boys zondag geen officiële status. En dus werd maar een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen de bezoekers, VCB uit Biezenmortel. De gastheren verloren met 3-6.

Onder aanvoering van trainer René Peek treedt Essche Boys zondag 24 september opnieuw in eigen huis aan. In de eerste competitiewedstrijd komt Mariahout op bezoek. Om 14.00 uur wordt afgetrapt in het sportpark aan de Witvensedijk.

Minis: Essche Boys        10.30

FOTO BOVEN: Drie spelers van Essche Boys, waaronder Tim van Veldhoven (midden), probeerden een voetballer van VCB af te stoppen. De ploeg uit Esch verloor het duel met 3-6. (Foto: Hans Verberk).

PUSPHAIRA SCOORT GELIJKMAKER IN SLOTFASE

Punt voor Boxtel in derde bekerduel

De ploeg van RKSV Boxtel reisde zondag af naar Eindhoven voor de derde bekerwedstrijd van het seizoen tegen vierdeklasser Pusphaira. De verwachting was dat de Munselploeg mogelijk wat meer tegenstand zou krijgen ten opzichte van de vorige twee bekerduels. Die voorspelling kwam uit: het duel eindigde in een remise (1-1).

Pusphaira liet Boxtel het spel maken en leek op een counter te hopen. De bezoekers kregen in het eerste kwartier een aantal kansen maar deden hier vrij weinig mee. Enerzijds door eigen falen, anderzijds door de goed anticiperende Eindhovense keeper.

In de twintigste minuut kreeg Pusphaira de tot dan toe enige kans maar deze inzet was een simpele prooi voor keeper Tommy Verhagen. Boxtel kreeg in de aanloop naar de rust toch weer de nodige kansen maar was niet bij machte deze mogelijkheden te verzilveren. De gehele eerste helft leed de Munselploeg een behoorlijk aantal keren onnodig balverlies, net als onzorgvuldige passes en een groot aantal gevallen van buitenspel. In de veertigste minuut was er een kansje voor de weggestuurde Robin van de Laak die door de goed uitgekomen keeper naar buiten werd gedwongen en de bal naast schoot.

DROGE KNAL

Na de thee had RKSV Boxtel toch het betere van het spel en kreeg de ploeg regelmatig kansen. Tot aan de zestigste minuut hadden deze aanvallen echter niet het gewenste resultaat totdat Van de Laak op links werd weggestuurd en deze aanval doortrok naar de achterlijn. Van de Laak gaf vervolgens een goede voorzet op Hayke van Heesch. Die zag Jesse van Homelen inlopen en legde de bal af waar-

na Van Homelen de bal met een droge knal de linkerhoek injoeg. Een bevrijdend moment voor de Boxtelse voetbalploeg.

Ondanks dat Boxtel ten opzichte van de tegenstander veel meer balbezit had, bleef het spel een wat rommelige indruk maken en besloot trainer Ronald Boudewijn in de zeventigste minuut tot een wissel, wellicht om het roer enigszins om te gooien. De wat ongelukkig spelende Gerben van Boxtel werd vervangen door Jari Klijmij.

In de daaropvolgende minuten kropen de spelers van Pusphaira wat meer uit hun schulp en kwamen ze vaker bij de goal van Boxtel. Ze misten echter de inventiviteit om echt gevaarlijk te worden. Aan de kant van Boxtel werd nogmaals gewisseld. Van Heesch werd vervangen door Daniel Mensah om wellicht nog tot een beslissende aanval te komen.

Pusphaira kreeg in de 82e minuut een corner die door Jochem Meijer van dichtbij over keeper Verhagen werd geschoten: 1-1. Vervolgens kregen Mensah en Mike van den Biggelaar nog behoorlijke kansen, maar deze werden beide naast geschoven. Na negentig minuten overheersen gemengde gevoelens: teleurstelling en tevredenheid. Ondanks dat Boxtel meer balbezit en kansen creëerde, is het gezien de de slordigheid en besluiteloosheid achteraf een terechte uitslag.

JEU DE BOULES

Het wekelijks regiomix-toernooi van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot is maandagmiddag gewonnen door Toos Luijten. Van de deelnemers die drie wedstrijden op hun naam schreven eindigde zij als eerste met 23 punten. Marlies van Vught (21 punten) werd tweede; Gerard van Esch (18) eindigde als derde.

De 38 deelnemers startten op de buitenbanen, maar speelden het toernooi op de binnenbanen uit nadat het flink begon te regenen.

Overige uitslagen: 4. Leo Leenders, 17 punten; 5. Truus v.d. Heijden, 16; 6. Paulus v.d. Boogaard, 10.

Het regiomix-toernooi start elke maandag om 13.30 uur in en rond de accommodatie van JBV De Walnoot aan de Selissenwal 25. Vanaf een halfuur voor aanvang kunnen belangstellenden zich inschrijven. (Foto: Gerard Schalkx, juni 2017).