Vertegenwoordigers van de provincie Noord-Brabant en het Prins Bernhard Cultuurfonds werden vrijdagmiddag rondgeleid in de Boxtelse Voedseltuin. (Foto: Peter de Koning).
Vertegenwoordigers van de provincie Noord-Brabant en het Prins Bernhard Cultuurfonds werden vrijdagmiddag rondgeleid in de Boxtelse Voedseltuin. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

PROVINCIALE DELEGATIE NEEMT KIJKJE BIJ DE KLEINE AARDE

Bliksembezoek aan Voedseltuin Boxtel

In vliegende vaart heeft een vertegenwoordiging van onder meer de provincie Noord-Brabant en het Prins Bernhard Cultuurfonds vrijdagmiddag een kijkje genomen in de Voedseltuin op het terrein van De Kleine Aarde in Boxtel. ,,Het gezelschap toonde zich onder de indruk van hetgeen waarmee we hier bezig zijn", blikt secretaris Jan Boogers van de stichting Voedseltuin Boxtel e.o. terug.

Projectleider Theodoor van Leeuwen van de Voedseltuin leidde de gasten rond. Die zagen niet alleen hoe de groente wordt geteeld, maar kregen ook te horen dat het steeds beter lukt om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het initiatief te betrekken. De rondleiding over het terrein werd ook bijgewoond door onder meer wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel en watergraaf Peter Glas van waterschap De Dommel.

IN RAP TEMPO

De provinciale delegatie bestond uit circa twintig mensen en bezocht vrijdag niet alleen de Boxtelse Voedseltuin, maar meerdere projecten die financieel worden ondersteund. ,,Bij aankomst was het programma al een halfuur uitgelopen, dus zijn de aanwezigen in rap tempo over ons terrein geleid. Maar dat verhinderde niet dat de bezoekers volgens mij een prima inzicht hebben gekregen in de manier waarop hier wordt gewerkt", stelt secretaris Boogers.